Erdoğan 'Temeli olmayanın çatısı olur mu?'

Erdoğan 'Temeli olmayanın çatısı olur mu?'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan AK Parti'li Belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Sizler sadece belediye başkanları değilsiniz. AK Parti'nin kutsal emanetini taşıyan insanlarsınız. Siz alt yapıyı üst yapıyı yapacaksınız. Sizler gönüllere gireceksiniz. Hizmet yeterli değil. Hizmet gönle girmektir. Eğer gönül kırarsak yaptığımızın bir ehemmiyeti yoktur.
Sokakta yürürken arkanızdan belediye başkanı geçiyor demesinler adam gibi adam geçiyor desinler.
Belediye Başkanı şehir eminidir. Sizler bir medeniyet tasavvurunu temsil ediyorsunuz. Sizler modern zamanın akıncı beylerisiniz.
Demokrasi yerelde başlar. Bugün köy olan yerler 50 yıl sonranın şehirleridir. Temel sağlam olacak. Şimdilerde moda bir tabir var ya çatı aday. Temelin yok ki çatın olsun.
Çarpık şehirleri düzeltmek için çalışıyoruz. Bir anda bunları düzeltmek mümkün değil. Siz bir kapı açıp devam ederseniz gerisi gelecektir. Yurt dışına çıktınız gelişmiş şehirlere baktınız.
Aklınıza benim hemşehrim neden böyle şehirlerde yaşamıyor? sorusunu sormalı. Sizlerde gece gündüz çalışacaksınız. Diyarbakır, Konya, Sivas, Edirne, Bursa buralar hayranlık duyulan şehirlerimizdi.
Ecdad yaşanabilir şehirler inşaa edildi. Kötü miras almış olmamız kötü miras bırakacağımız anlamına gelmez.
Şehrimiz nasıl bozulduysa bu kadro bu şehirleri öyle inşaa edecek. Kendi vicdanınıza ve şehirtlerimizin ruhuna mazaret üretemezsiniz.
İnsan şehri inşaa eder sonra kendisini inşaa eder sonra şehir kendisini inşaa eder.
Kentsel dönüşüm değişim diyoruz. Bazı belediye başkan arkadaşlarımız benim şehrim ilçem küçük diye bahane üretiyor.
Hiçbir yere sığınmanın anlamı yok. Ben partimin genel başkanı olarak, belediyeden damdan düşen biri olarak şunu söylüyorum. İlçemizde bunları yaparız. Birilerine rant sağlamanın derdine düşmeyeceğiz.
Dikey mimariden yana olmayacağız. Biz yatay mimariden yana olacağız. 50-100 kat bina yaparak birilerine hava atmayacağız.
Bizim medeniyetimiz nedir bunu bilmeliyiz. Birilerine rant sağlamak amacıyla 50 kat bina yapamayız. Biz bu konularda hassas olacağız.
Küçük meseleler son derece önemlidir. Göze, gönle, kalbe hitape eden düzenlemeler yapmalıyız. Siz istediğiniz kadar büyük projeler peşinde koşun ama vatandaşın ayağına takılan bir kaldırım önemlidir.
Belediyelerimiz hala yaya kaldırımlarında engelli sorununu çözememiştir.

Engelli vatandaşımızın rahatlıkla yürüyebileceği alanlar yapılmalı. Bisiklet yollarını da yapacaksınız. Bu kültürü de genişletmeliyiz. Bütün illerimizde bunu yapmalıyız.Yollarda ufkumuz 2x4 şeklinde yapmalıyız. Vatandaş sokağa çıktığında kendini emniyette hissetmeli.Görüntüyü bozan her şey büyük meseledir. Vatandaş evine gelirken yorgun gelmesin. Bir yangında itfaiye aracı o sokağa giremiyorsa bunun sorumlusu belediyedir.5 seneyi uzun bir süre olarak görmeyin. Bunu adeta evimizdeki huzuru olarak görelim.Mevcut şehirlerimiz bu anlayışla büyümemiş. Bizim görevimiz bu olmalı. Önemli olan sağlıklı büyümedir. Sizler şehirlerin eminisiniz. Ama sahibi değilsiniz.

Kararlarınızı şehrin tüm sakinleriyle istişare etmeniz gerekir.İdeolojik yaklaşımlara her ne yaparsanız yapın onlar karşı çıkacaktır. Onlara 24 ayar altından yol yapsanız bunlar teneke diyecekler.Milletimiz 30 Mart'ta bu yerleri size verdi. Bu emanete sahip çıkarsanız 5 yıl sonra bu millet size gerekli değeri verir.Bu harekette kibir yoktur. Belediye başkanı olmak bizi halkın üstünde göstermez. Halkın hizmetkarı yapar.Türkiye son 1 yılı ağır saldırılar içinde geçirdi. Gezi ardından 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerini boşa çıkardık.Gezi olayları denilen Taksim'de siz ne yaparsanız yapın bu önemli projeyi kötü göstermeye çalıştılar.Bu paralel yapıyla paralel medyayla bu işleri kötü gösterdiler.Taksim'de kışla buna karşı çıktı. Bunu biz değil de kendi zihniyetlerinden biri yapsaydı ses çıkarmazlardı. AKM binası için de aynı şeyi söylediler.Taksim mabedsiz bir bölge. Cami'ye de karşı çıktılar. Taksim alanın bir yürüyüş alanı hale getirmesine de karşı çıktılar. Beyoğlu'nda böyle bir işe kalkışsak buna evet der. Beyoğlu'nun tekrar AK Parti'nin kazanması bunun en büyük ispatıdır.

Cumartesi İstanbul'da dünyanın en büyük havalimanını temelini attık. ATAK helikopterlerimizi banttan indirdik. Atatürk Havalimanı dün rekor kırdı. Günlük 1300 uçak indi kalktı. Siz uçakları havada dönüp dolaştırırsanız bu zulüm. Sonra şikayetler geliyor. Birileri deiyebilir neden geç kaldınız. 5 yiğide ihtiyaç vardı. Bir de yap işlet devret modelini yaptık. Eğer biz bunu milli bütçeyle yapmaya kalksak bu işin altından kalkamazdık. Finansı yönetmek herkesin harcı değil. Düşünün buna bile yolsuzluk dediler. 25 yıl çalıştıracaklar sonra devlete, millete devredecekler. Sadece bir havalimanı inşaa etmiyoruz. Bu büyük bir davanın eserleridir.

Şimdiden ATAK için siparişler gelmeye başladı. nbsp;Türkiye kendi rotasını çiziyor. Yıllarca başka ülkelerin başarılarını izledik. Bundan birkaç asır öncesine kadar buralar herkesin gıpta ettiği yerlerdi. Bizi aza mahkum ettiler. Sadece dışarıdan değil içeriden de bizi ufuksuz bir vizyona sokmak istediler. 3 Kasım 2002'den beri büyük hayaller kurduk. Gelişmiş ülkelere gidip yollarına bakıp hayran olurduk. Hamdolsun bizim de yollarımız var. Artık bizde hızlı trenle gidiyoruz. Bu hat Türkiye'nin her yerine ulaşacak.

30-40 kişilik sınıflara özeniyorduk. Hamdolsun şimdi bizde de var. Yabancı filmlerde ambulanslara bakıyor özeniyorduk. Şimdi hamdolsun bizde de var. Daralan ekonomilere baktığınızda büyüyen ekonomimiz düşmanlarımızı kıskandırıyor. Büyük Türkiye düşmanlarımızı kıskandırmış. İçerideki maşalarıyla Gezi, 17 ve 25 Aralık'ı tezgahlamıştır. 30-40 yıl hizmet adı altında bu ülkenin enerjisini sömürdüler. Anadolu'daki insanımızı kandırdılar. Bunların tepedeki insanları ikbal peşinde. Örgütün tepesi ile taban aynı kıbleye yönelmiyor.

MİT'in başındaki adamdan sanane. Emniyet'teki atamalardan sanane. Sen mi atama yapacaksın. Bunlarda takiye meşrudur. Hedefinin öğrenci yetiştirmek olan bu örgüt siyaseti nasıl dizayn etmek ister. Bu örgüt kendi ülkesinin en büyük projelerine karşı çıkar? Benimle ilgili 245 dava açtılar. Şimdi ne olacak? Duracak mıyız? Yola çıkarken söyledik. Biz kefeni giyerek bu yola çıktık.

Bunlara verilmiş ne kadar yer varsa hukuk içerisinde geri almalısınız. Bize afra tafra yapan partimizden vekil ve belediye başkanı seçilip istifa edenler sizin semtinize dahi uğramamalı. Bunların da işveren örgütü var. Bunların samimiyetine inanıp gerekli desteği verdik. Bunlar asla bizden destek görmeyecek. Bütün bunlar bu seçimlerde açık ve seçik her eşy ortaya çıkmıştır. Bu ülkenin Başbakanı ve bakanlara saldırı düzenlediler. Bunlar 30 Mart'ta CHP, MHP ve BDP'yi desteklediler. Bu örgüt İstanbul, Ankara'da aday belirlediler 30 Mart'ta gerekli cevabı aldı. CHP'nin genel müdürü hala Pensilvanya'nın dizinin dibinden ayrılmadı. Dün çıkmış kürsüden çıkmış bazı telefon numaraları söylüyor. Sen genel müdür müsün? Telefon rehberi misin? Kendi numarasını bile bilmez.

Kağıthane'ye Kağıttepe diyor. Çözüm süreci için 17 maddesi var diyor 19 çıkıyor. 1'ini sayıyor. Biz Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiirini her yerde okuduk. Hakkari'de yaptığın mitingde Türk bayrağı neden yoktu. Şimdi utanmadan, sıkılmadan bayrağı benim indirdiğimi söylüyor. Bendeki bayrak sevgisinin zerresi sen de yok. Bahçeli çıkmış diyor ki Genelkurmay başkanı istifa etsin diyor. Sen ne zaman Cumhurbaşkanı oldun?

Siz Sivas'ın ötesine neden geçemediniz? Ey Bahçeli sen Hakkari'ye kaç defa gittin? Ey Kılıçdaroğlu bizim zorumuzla Hakkari'ye gittin. Malum partiyle anlaşma yaptın. Türk Bayrağı'nı sana yasakladılar. Mesele sadece bayrağı dalgalandırmak değildir.

Çukurca'da teşkilatlarımız bombalandı. Tillo'da biz varız. Hiç gidemediğiniz yerlerde biz varız. CHP milletvekilleri Lice'de ölen 2 kişinin cenazesine gittiler. Gelin bunları yaşatalım derseniz gelmezler. Ankara'da bayrak yakacaksın, Hakkari'de bayrak açmayacaksın. Diyarbakır'daki olayı provoke edeceksin. Ne CHP ne MHP bizim bayrak sevgimizi ölçemez. Biz bayrak aşığı olarak tüm Türkiye'de varız. Diyarbakır'da yaşanan alçakça saldırının hesabını da soruyoruz. Kamu görevlileri hakkında da soruşturma açıldı. Büyk devletler böyle zavallı hainler karşısında vakarlarını kaybetmezler. Hiçbir şehrimizde bu saldırıyı tahrik etmek isteyenlere prim vermeyin.

Gezi'de yarım kalan oyunu burada yürütmek istiyorlar. Ellerinden geleni yapacaklar. Kardeşliğimizi zedelemek için tüm güçlerini kullanacaklar. Annelerin gözyaşlarını dindirmek için her şeyi yapacağız. Şımarıklığa da izin vermeyeceğiz. HDP çocukların arkasına saklanıyor. Bunlarda karakter yok. Bunlar karaktersiz. Hanım kardeşlerimizi kullanıyorlar. Biliyorlar ki mehmetçik kadına dipçik sallamaz. Terör örgütü de HDP'de bölgeye acıdan başka bir şey getirmediler. Şimdi Diyarbakır'da eylem yapan anneleri görünce elleri ayakları birbirine girdi. Benim oradaki kürt kardeşlerim bu vampirlere gerekli cevabı verecekler. Benim oradaki kardeşlerim bunlara gerekli cevabı verecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar kardeşlikten vazgeçmeyeceğiz. Cuhmurbaşkanlığı seçimine rehavete kapılmadan çalışacağız. Ne CHP ne MHP ne diğerleri Cumhurbaşkanlığı seçimini istemediler. Bunlar ne yüzle halkın karşısına çıkıp oy isteyecekler. Yaşanan tüm saldırılara rağmen Türkiye hız kesmeden yoluna devam edecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...