Galatasaray, Roberto Mancini ile yollarını ayırdı

Galatasaray, Roberto Mancini ile yollarını ayırdı

SPOR Haberleri

Ünal Aysal ile Roberto Mancini'nin sonucu merakla beklenen zirvesi dün gerçekleşmişti. Son alınan haberde Galatasaray, Roberto Mancini ile yollarını ayırdı

Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal ile Teknik Direktör Roberto Mancini'nin sonucu merakla beklenen zirvesi dün gerçekleşmişti. nbsp;İşte Galatasaray'ın KAP'a yapmış olduğu açıklama:

Şirketimiz ile Teknik Direktör Sayın Roberto Mancini nbsp;arasında 01.10.2013 tarihinde imzalanmış olan iş akdi, Sayın Mancini'nin talebi üzerine nbsp;ve karşılıklı mutabakat ile 2013/2014 futbol sezonu sonu itibarıyla sonlandırılmıştır.Varılan anlaşmaya göre, Sayın Mancini sezon sonu itibarı ile tahakkuk etmiş olan nbsp;ücretinin dışında başkaca herhangi bir talepte bulunmamış ve taraflar tam bir dostluk ve nbsp;karşılıklı anlayış ile yollarını ayırma kararı almışlardır. Sayın Teknik Direktörümüze kazandırdığı başarılar için gönülden teşekkür nbsp;ediyor ve bundan sonraki görevlerinde de kendisine başarılar ve mutluluklar diliyoruz. nbsp;
Kamuoyuna saygı ile duyurulur .
MANCİNİ'DEN AYRILIK SONRASI İLK AÇIKLAMA

Galatasaray'la yolları ayrılan Roberto Mancini, ayrılığın ardından ilk açıklamayı yaptı. İtalyan basınına açıklamalar yapan Mancini'nin ifadeleri şöyle;

"Kulübümle sözleşmemi karşılıklı anlaşarak feshetme kararı aldık. Bir antrenör olarak kulübümün gerekliliklerini anlıyorum. Galatasaray teknik direktörü olmayı kabul ettiğimde hedefler daha farklıydı. Her ne kadar bir sezona yakın kısa bir zaman dili olsa da 8 ayda görevimi tutkuyla yerine getirmeye çalışarak şampiyonluk mücadelesinin içinde oldum. Ligi ikinci sırada bitirip, Şampiyonlar Ligi'ne katılıp, Türkiye Kupası'nı aldık. İstanbul'dan üzüntüyle ayrılıyorum. Başkana, harika taraftarımıza ve bu süre içerisinde benimle çalışan herkese en içten şekilde elveda diyorum"

İşte Galatasaray'ın muhtemel teknik direktörleri

Galatasaray'da İtalyan teknik adam Roberto Mancini ile yolların ayrılmasının ardından, camiada yeni teknik direktör isimleri telaffuz edilmeye başlandı.

Sarı-kırmızılı takımda, yeni teknik direktör adayları arasında ilk sırada yer alan ismin Alman teknik adam Jupp Heynckes olduğu öğrenildi. Heynckes'in ardından ise Mircea Lucescu, Eric Gerets ve Mustafa Denizli isimleri ön plana çıkıyor. Bu üç ismin ortak noktası ise Galatasaray'da daha önce de teknik direktör olarak görev yapmış olmaları. Başkan Ünal Aysal'ın, yeni teknik direktörün yabancı olacağını söylediği ifade edilirken, Mustafa Denizli ise alternatif isim olarak düşünülüyor.

TECRÜBELİ ALMAN nbsp;
nbsp;Sarı-kırmızılı takımın ilk teknik direktör adayı 69 yaşındaki Alman Jupp Heynckes. Tecrübeli teknik adam kariyerinde Almanya Ligi'nde yaşadığı başarılarla dikkat çekiyor. 1989, 1990 ve 2013 yıllarında Bayern Münih'in başında şampiyonluk yaşayan Heynckes'in, Real Madrid ve Bayern Münih'le 1'er de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunuyor. Galatasaray'ın önümüzdeki sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olması nedeniyle, Heynckes'in tecrübesinden faydalanmak istediği öğrenildi.

GALATASARAY, LUCESCU İLE SÜPER KUPA'YA UZANDI nbsp;
nbsp;Romen teknik direktör Lucescu, 2000 yılında Fatih Terim'in İtalya kariyerine başlaması üzerine Galatasaray'ın başına geçmişti. Sarı-kırmızılı takım Lucescu yönetiminde Real Madrid'i 2-1 mağlup etmiş ve Süper Kupa'yı kazanmıştı. Sarı-kırmızılılar, Lucescu ile 2001-2002 sezonunu şampiyon olarak tamamlamış ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de çeyrek final oynamıştı.

GERETS REKOR GETİRDİ
Belçika'lı teknik adam Eric Gerets de, sarı-kırmızılı takımda 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında görev yaptı. Galatasaray'da görev yaptığı ilk yılda takım, 83 puanla tarihinin en yüksek puanına ulaşmış ve şampiyon olmuştu. 2006-2007 sezonunda gelen başarısızlığın ardından ise Eric Gerets ile yollar ayrılmıştı.

MANCINI'NIN GÖREVİNİ BIRAKMASININ İLK YANKILARI...

İtalyan Corriere dello Sport gazetesi, Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin görevi bıraktığını hemen duyurdu.

Bu haberi, "Mancini karar verdi: Galatasaray'ı bıraktı" başlığıyla internet sitesinden duyuran gazete, Mancini'nin bu kararı, Galatasaraylı yetkililerle dün yaptığı görüşme sonrası aldığı öne sürüldü.

ROBERTO MANCINI'NIN GALATASARAY KARNESİ...

Galatasaray ile sözleşmesini karşılıklı fesheden teknik direktör Roberto Mancini, sarı-kırmızılı takımın başında sadece bir kupa kaldırdı.

Sarı kırmızılı kulübün, teknik direktör Fatih Terim ile yollarını ayırmasının ardından 29 Eylül 2013 tarihinde İstanbul'a gelen ve başkan Ünal Aysal ile yaptığı görüşme sonrasında 30 Eylül 2013 tarihinde 3 yıllık resmi sözleşme imzalayan Mancini, bugün Galatasaray ile sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti. İtalyan teknik adam, Galatasaray'ın başında 28 kez Spor Toto Süper Lig maçına çıkarken, bu karşılaşmalarda 16 galibiyet, 7 beraberlik, 5 de mağlubiyet gördü. 1,96 puan ortalamasına ulaşan Mancini, lig ikincisi yaptığı sarı kırmızılı takıma, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını sağladı.

Şampiyonlar Ligi'nde ise 7 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik, 3 de mağlubiyet gören Mancinili Galatasaray, grubundan ikinci olarak çıkmasına rağmen, Chelsea'ye elenerek ikinci turda Avrupa'ya veda etti.

İtalyan teknik adam, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Galatasaray'a 11 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik, 1 de mağlubiyet aldırarak, kupayı sarı kırmızılı kulübün müzesine götürdü.

Roberto Mancini, Galatasaray'ın başında toplamda 46 maça çıkarken, 24 galibiyet, 13 beraberlik, 9 da mağlubiyet gördü.

İşte Mancini'nin ilk talipleri

Galatasaray'ın Mancini ile karşılıklı olarak sözleşmeyi feshetmesi kovması bir çok yabancı haber sitesinde son dakika olarak verildi

İtalyan teknik adam Roberto Manicin 'de istediği transfer bütçesini almaması ve Türkiye'deki yabancı oyuncu kontenjan sıkıntısından dolayı ayrılmayı kafasına koymuştu. Avrupa basınında yer alan iddialara göre Mancini İtalya'ya geri dönmek istiyor. Özellikle 1997-2001 yılları arası formasını giydiği ve 2002-2004 yılları arası teknik adamlığını yaptığı başkent temsilcisi Lazio'nun Mancini ile yakından ilgilendiği iddia edildi.

Galatasaray'la anlaşması karşılıklı olarak son bulan İtalyan teknik adam Ronerto Mancini'nin hangi takımın başına geçeceği merak konusu oldu.

İtalyan basını, Mancini'nin bir sezon dinlenebileceği ihtimalini de yazarken, İtalya'da büyük takımların hepsinin teknik direktörlük koltuğunun dolu olduğuna vurgu yapılıyor.

Bu nedenle Dünya Kupası sonrası gerçekleşmek üzere uluslararası senaryoları sıralayan La Repubblica gazetesi, halihazırda Hodgson'a emanet olan İngiltere milli takımını ilk sıraya aldı.

Yine başka bir İtalyan teknik direktör Fabio Capello'nun başında bulunduğu Rusya da ihtimaller arasında gösteriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...