Hakkari'de bir ilk daha

/ Kaynak: DHA
Hakkari'de bir ilk daha

YAŞAM Haberleri  / DHA

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından 1 milyon 865 bin TL ile desteklenen Hakkari'nin ilk sebze ve meyve hali projesinin temeli atıldı.

Temel atma törenine katılan Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, kente ilk kez bir sebze ve meyve halinin açıldığını belirterek, kente hizmet için ekibiyle birlikte her türlü çabayı harcayacaklarını söyledi.

Hakkari Belediyesi tarafından geliştirilen ve DAKA tarafından da desteklenen 3 bin 500 metre kare alan üzerinde yapımına başlanan ve içerisinde 20 dükkan, 20 adet soğuk hava deposu bulunan Halife Derviş Mahallesi'ndeki ilk sebze ve meyve hali projesi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine; Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Dilek Hatipoğlu, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, BDP Hakkari il Eş Başkanı Mustafa Miraz Çallı, Belediye Meclis üyeleri katıldı. Proje kapsamında, 2 ay önce ihaleyi alan firma yetkilileriyle görüşüp bilgi alan Belediye Başkanı Hatipoğlu ve Vekili Çiftçi, Hakkari'ye ilk kez açılan sebze ve meyve halinin temeline ilk harcı da döktü. Belediye Başkanı Hatipoğlu, Hakkari halkının hizmetin en iyisine layık olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Toplam bina alanı 3 bin metre kare, çevre ile birlikte kullanım alanı ise 3 bin 500 metrekaredir. Proje bütçesi 1 milyon 865 bin TL'dir. Süresi ise 210 iş günüdür. Hakkari'de hizmet anlamında gerçekten eksiklikler var. Bizler de bu eksiklikleri giderme çabasındayız. inşallah halkımızla birlikte bir çok yeniliğe adım atacağız. Yeter ki birliktelik ruhu olsun. Biz bu anlamda varız diyoruz ve ekibimizle birlikte çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Biliyorsunuz Biçer Mahallesi'nde bir yol açma çalışmamız oldu. Arazi sahipleri de bizlere yardımcı olup feragat ettiler. Onlara da teşekkür ediyoruz. Bağlar ve Merzah Mahalleleri arasındaki yolda da genişletme ve duvar örme çalışması var. Yani her anlamda çalışmalarımız devam edecek. Çöp alanımızı ağaçlandırdık. Bizler bu sorunu kökünden çözeceğiz. Kenk merkezindeki orta refüjler de yenilendi."

Başkan Hatipoğlu ve beraberindekiler daha sonra Bağlar Mahallesi'ndeki yol genişletme çalışmasını denetledi. Burada konuşan Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi ise artık mahallelerde bile vatandaşların kendi sorunlarını ortak bir kararla tespit edip çözme imkanına kavuşturabileceklerini söyledi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...