Karardan 24 saat sonra bastılar

Karardan 24 saat sonra bastılar

GÜNDEM Haberleri

TC Musul Başkonsolosluğu, Türkiye'nin IŞİD'i resmen "terör örgütü" ilan ettikten 24 saat sonra, IŞİD tarafından basıldı.

IŞİD'in başkonsolosluğu basıp, Başkonsolos dahil binadaki herkesi rehin almasından yaklaşık 20 saat önce Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Twitter'dan mesaj atarak, "Musul Başkonsolosluğu'nda her türlü önlemi aldık" açıklamasını yaptı. nbsp;
Davutoğlu twitter'dan 20 saat önce şu mesajları paylaştı;
"Son 48 saattir Irak'ta yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bağdat Büyükelçiliğimiz ve Musul ile Erbil Başkonsolosluklarımızla sürekli irtibat halindeyiz. Musul başkonsolosluğumuzun güvenliği için gerekli önlemler alındı.
Musul'da görev yapan tüm konsolosluk nbsp;çalışanlarımız ve emniyet görevlilerimize de vakur duruşları için teşekkür ediyorum. 28 vatandaşımızla ilgili olarak da bir çok nbsp;kanaldan durumu takip ediyoruz. Şu ana kadar edindiğimiz bilgilere göre vatandaşlarımızın sağlıkları iyi. Onları bir an önce ailelerine kavuşturmak için yoğun bir mesai içindeyiz."


DAVUTOĞLU, ABD ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ
MUSUL'daki Türkiye Başkonsolosluğu'nun, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), tarafından ele geçirilmesinin ardında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da "BM Terörizmle Mücadele Küresel Stratejisi Toplantısı" için gittiği ABD'den acil dönüş kararı aldı. New York'tan-Ankara'ya hareket edecek olan Davutoğlu'nun 10 saatlik uçuş sırasında Ankara ve Bağdat'la irtibatının kesilmemesi için uçuşun yarısında mola verecek.


72 SAATİR İZLİYORUZ
IŞİD'in dün Musul'u ele geçirmesine ve Türkiye'den gelen 28 tır şoförünün rehin alınmasına rağmen Musul Başkonsolosluğu'nun neden tahliye edilmediği sorusu gündeme geldi. Diplomatik kaynaklar konuya ilişkin şunları söyledi:
"Musul'da yaşanan gelişmeleri 72 saattir takip ediyoruz. Bölgeye ilişkin bütün güvenlik bilgileri alınıyor. Ancak ülkedeki havaalanı ve karayolları ülke otoritesinin kontrolünde olmaktan çıkınca Başkonsolosluk çalışanlarını konvoy halinde tahliye etmek daha riskli görüldü. Her ihtimale karşı bütün hazırlıklar yapılmıştı. Şu anda da rehin alınan başkonsolosluk yetkilileri ve özel harekatçıların sağlık durumlarının iyi olduğunu, nerede olduklarını biliyoruz. Birinci önceliğimiz herkesin sağlıklı bir şekilde biran evvel kurtarılması." nbsp;
Milliyet
20 SAAT ÖNCE TWEET ATMIŞTI
Davutoğlu baskından 20 saat önce attığı twette, "Musul başkonsolosluğumuzun güvenliği için gerekli önlemler alındı" demişti.
Karardan 24 saat sonra bastılar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...