ABD'den Irak açıklaması

ABD'den Irak açıklaması

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü yaşanan gelişmelere ilişkin soruları cevapladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psak: Bildiğiniz üzere bu ortak bir karardı. ABD ve Irak hükümetleri ortak karar verdi. Geriye dönük bu tür konularda spekülasyonlarda bulunmak istemiyorum. Biz aslında böyle bir ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Şuanda düşündüğümüz şey Irak hükümetini bu noktada nasıl destekleyebiliriz. Bu konudaki çabalırımızı arttıracağız.

Bu tartışmalı bir konu. Suriye çok farklı bir konuydu. Biz asla Suriye'ye asker göndermedik. Suriye ile Irak farklı. Evet IŞİD konusunda bir bağlantı var ama iki ülke farklı. Geç kaldığımızı düşünmüyoruz. Geçtiğimiz aylarda bir çok adımlar atıldı. Irak hükümetine destek sağlandı. Biz aynı zamanda diplomatik çabalarımızı da sürdürüyoruz. Irak'ı nasıl daha fazla destekleyebiliriz bunu görüyoruz. Bu destek de sürecek.

Kürt askerlerden peşmergelerden yardım talebi olmuş. Bir kaç nbsp;dakika önce bunun bilgisini aldım. Bunun olumlu bir adım olduğunu düşünüyoruz. nbsp;

Başbakan Maliki'nin elinden daha fazla şey geliyor daha fazla şey yapması gerekiyor. Ulusal birlik çağrımızı yeniliyoruz.

Durumla ilgili kaygılıyız. Bölgede tehdit oluşturuyor durum. Biz aslında NATO müttefiklerimizle ilişki halindeyiz. İrtibatlarımızı sürdürüyoruz. Öncesinde bir uyarımız söz konusu nbsp;değildi. nbsp;


Bölgesel Kürt Yönetimi şuanda merkezi hükümetle işbirliği içinde ve birlikte mücadele ediyorlar. Biz aslında çok net bir şekilde kaygılı olduğumuzu günlerdir ifade ediyoruz. Bu değişmedi. Irak konusunda uzman yetkililerimiz de durumu değerlendiriyorlar. Biz desteğimizi arttırıyoruz Irak Hükümetine. Bunlar aslında bizim ne kadar Irak ile ilgilendiğimizi gösteriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...