Davutoğlu uyardı: 'Kudretimizi kimse test etmesin'

Davutoğlu uyardı: 'Kudretimizi kimse test etmesin'

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Vatandaşlarımız salimen dönecek. Biri zarar görürse bunun karşılığı çok sert olur!.."

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'den Türkiye'ye hareketinden önce New York JFK Havalimanı'nda Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Davutoğlu özetle şunları kaydetti:
gt; Biz riskler yükseldiğinde her zaman olduğu gibi tahliye talimatı gönderdik üç gün önce, iki gün önce, gece. Ancak çatışmaların yoğunlaşması sebebiyle nihai tahliyenin güvenlik içinde yapılabilmesi kararını oradaki arkadaşlarımıza bıraktık.
gt; Çünkü Irak merkezi hükümeti de yerel otoriteler 49 görevlimizin güvenlik şartları temin edilmeden tahliyesinin dışarıda doğuracağı riskin, içeride kalmalarından daha yüksek olduğu bilgisini bize ilettiler.
gt; Oradaki diplomatik misyonumuzun güvenliği her şeyden önce Irak devletinin sorumluluğundadır.
gt; İlk andan itibaren istihbarat birimlerimiz, güvenlik görevlilerimiz ve diplomatlarımız bütün kanalları kullanarak vatandaşlarımızın sağlık ve selametleri konusunda her türlü tedbiri almışlardır. Şu dakika itibariyle de sağlıklarından ve güvenliklerinden belli ölçüde haberdarız.
gt; Önemli olan burada vatandaşlarımızın, diplomatlarımızın ve bütün görevlilerimizin salimen ülkeye getirilmesidir. Türkiye ilk defa böyle bir krizle karşılaşmıyor. Kamuoyumuzun bunu bilmesini isterim.
gt; Gerek Irak'ta gerek Suriye'de dünyanın her yerindeki bütün taraflar bilsinler ki vatandaşlarımıza herhangi bir şekilde halel geldiğinde bunun karşılıksız kalması mümkün değildir. Türkiye'nin kudretini kimse test etmeye kalkmamalıdır.


AHMET DAVUTOĞLU TÜRKİYE'YE DÖNDÜ
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, IŞİD'in Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nu basıp 49 kişiyi rehin alması üzerine, Amerika ziyaretini yarıda keserek Türkiye'ye döndü. Davutoğlu'nu taşıyan özel uçak TC-ATA, bu sabah saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...