En değerli 100 marka bir elmanın yarısı etmiyor

En değerli 100 marka bir elmanın yarısı etmiyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin en büyük 100 markası 30.8 milyar dolarlık değeriyle 104 milyar dolarlık Apple'ın çok gerisinde kaldı

Uluslararası marka değerlendirme şirketi Brand Finance 8. defa "Türkiye'nin En Değerli Markaları" listesini yayımladı. Türk Telekom 2 milyar dolarla listede ilk sırada yer alırken, Türkiye'nin en değerli 100 markasının toplam değeri bir Apple etmedi. 100 marka 30.8 milyar değeriyle 104 milyar dolarlık Apple'ın çok gerisinde kaldı. Aynı şekilde 78.8 milyar dolarla Samsung, 68.6 milyar dolarla Google, 62.8 milyar dolarla Microsoft, 53.5 milyar dolarla Verizon ve 52.5 milyar dolarla General Electric Türk şirketlerini geride bıraktı. nbsp;
Bu yıl listenin ilk iki sırası değişmezken, Türk Telekom'u, 1 milyar 983 milyon dolar ile Akbank, 1 milyar 922 milyon dolar ile Türk Hava yolları, 1 milyar 893 milyon dolar ile İş Bankası ve 1 milyar 616 milyon dolar ile Arçelik izledi. 1.3 milyar dolarlık değeriyle Anadolu Efes altıncı, Garanti Bankası yedinci, Turkcel sekizinci, 1.2 milyar dolarla BİM dokuzuncu, 1.1 milyar dolarla Yapı Kredi onuncu sırada yer aldı. Listeye bu yıl aralarında Ziraat Bankası'nın da bulunduğu 13 yeni marka girerken, geçen yıl yer alan 87 markanın 40'ı değer kazandı, 44 marka ise değer kaybetti. Markaların toplam değerinin geçen yıla göre düşük olduğunu belirten Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner, bunun sebebinin banka değerlerinde gerçekleşen azalma ve Türk Lirası'nın dolar karşısında uğradığı kayıp olduğunu söyledi. İlgüner, "Listenin en üst 3 sırasında çok yakın değerlerle kıyasıya bir rekabet gözlenmektedir. Ancak, raporda açıklanan ekonomik gelişmelere bağlı farklı nedenlerle, 100 markanın toplam değerinde bir gelişme izlenememiştir" değerlendirmesinde bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...