Büyüme şaşırttı... Dünya bir günde çark etti!

Büyüme şaşırttı... Dünya bir günde çark etti!

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin zorlukları atlattığını belirten Dünya Bankası, daha önce 2.4 olarak açıkladığı büyüme oranını revize edecek.

Türkiye'nin ilk çeyrekte yüzde 4.3'lük bir büyümeye imza atması, yıl başında "düşük performans" bekleyen uluslararası finans kurumlarını şaşırttı. Söz konusu kurumlar, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de son günlerde sıklıkla dile getirdiği gibi beklentilerini yukarı yönlü revize etmeye başladı. Dünya Bankası dün önce; zayıf iç talep, enflasyon ve cari açık gibi gerekçeleri bahane göstererek Türkiye'nin bu yıl yüzde 2.4 büyüyeceğini bildirdi. Ancak birkaç saat sonra açıklamalarda bulunan Dünya Bankası Küresel Makroekonomi Bölümü Direktörü Andrew Burns, Türkiye'nin ilk çeyrekteki sıçramasına dikkat çekerek, "Büyüme tahminimizi yukarı yönlü revize etmemiz mümkün" dedi. Verilerin güçlü gelmesinin, "zorlukların atlatıldığına dair cesaret verdiğini" belirten Burns, "Çok açık bir şekilde yüzde 4 üstünde büyüme, iyi bir oran. Bu ortamda faizlerin kademeli olarak düşmesini bekleyebilirsiniz" diye konuştu. nbsp;Bank Of America Merrill Lynch de ilk çeyrekte yaşanan siyasi kargaşa, artan faiz ve azalan iç tüketime dikkat çekerek, büyüme rakamlarının sürpriz yaptığını açıkladı. Avrupa Merkez Bankası'nın genişlemeci para politikasının da Türkiye'ye yardımcı olacağını ifade eden kurum Bank Of America Merrill Lynch, yıllık büyüme tahminini yüzde 2.5'ten 3.8'e çıkardı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...