Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Her 5 ithal ürünün biri kanserojen

Her 5 ithal ürünün biri kanserojen

Ekonomi Haberleri

İthal üründe kanserojen oranı 2'ye katlandı. Oyuncak, biberon ve bebek giysisinde tehlikenin daha büyük olduğunu söyleyen uzmanlar aileleri uyarıyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye genelinde tüm ürünlerde denetim yaptı. Denetim sonucunda, 2012'de yüzde 8.73 olan güvensizlik oranının yüzde 17.5'e yükseldiği görüldü. Bu da denetimi yapılan her 5 üründen birinde kanser ve güvenlik riski tespit edildiğini gösterdi. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de kanserojen içerikli tekstil ürünlerinin insan sağlığını ve gelecek nesilleri ciddi boyutta tehdit ettiğine dikkat çekti. Tanrıverdi, "Kıran kırana rekabet yüzünden daha fazla dikkatli olmalıyız. Kullanılan kimyasalların sebep olduğu olumsuz etkiler, insana deri teması ve sindirim yoluyla zarar veriyor. Çok dikkat edilmeli" dedi. nbsp;Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Daire Başkanı Meral Karaaslan da kanserojen içerikli ürünler arasında tekstil, hazır giyim, ayakkabı, çanta, oyuncak, mama önlüğü, çocuk giysisi, çocuk bakım ürünlerinin de bulunduğunu söyledi. İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Yavuz Dizdar da "Avrupa ülkeleri kanserojen madde içeren boyaları üretiyor ama kendi ülkelerinde kullanmıyor. Boyama işlemini Çin, Hindistan, Pakistan gibi ülkelerde yaptırıyor ama kullanmıyor. Özellikle çocukların giyim eşyasında çok daha hassas olmalıyız. Çocukların cilt geçirgenliği daha yüksek" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...