Mancini'den sonra Galatasaray'ın ilk hedefi!

Mancini'den sonra Galatasaray'ın ilk hedefi!

SPOR Haberleri

Shakhtar ile 1 yıllık kontratı bulunan tecrübeli teknik adam, pazara kadar Başkan Aysal'dan zaman istedi. Diğer adaylar Eric Gerets, Löw ve Co Adriaanse.

Galatasaray'da sürpriz bir gelişme yaşandı ve Teknik Direktör Roberto Mancini'nin isteği üzerine yollar ayrıldı. Bir gün önce gerçekleşen zirvenin ardından Başkan Ünal Aysal, "Hocamızla devam ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Ancak dün sarı-kırmızılı kulüp, KAP'a gönderdiği açıklamada Roberto Mancini'nin talebi üzerine sözleşmenin karşılıklı olarak feshedildiği ve herhangi bir tazminat ödenmeyeceği belirtildi. Zirve öncesinde Mancini'nin şartları kabul etmeme ihtimaline karşın Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Pazar günü Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile telefonda görüştü ve tecrübeli isimle büyük ölçüde el sıkıştı. Rumen çalıştırıcı, "Bana Pazar gününe kadar zaman tanıyın, kulübümle olan 1 yıllık sözleşme durumumu çözeyim" dedi.
MUTLAKA YABANCI OLACAK
Galatasaray'da şimdi gözler Lucescu'dan gelecek olumlu habere çevrildi. Bu arada Mancini'nin yardımcılığını yapan ve şu anda Antalya'da Pro-Lisans kursuna katılan antrenör Tugay Kerimoğlu'nun görevini bırakmak istediği ancak Lucescu'nun "Gerek yok onunla çalışabilirim" dediği öğrenildi. Rumen çalıştırıcı, Shakhtar Donetsk yönetimini gitme konusunda ikna edemezse Cimbom, alternatif isimler üzerinde duracak. nbsp;Galatasaray, şu anda boşta olan Belçikalı teknik adam Eric Gerets, Hollandalı çalıştıcı Co Adriaanse ve Almanya Milli Takımı'nı Dünya Kupası sonrasında bırakmayı düşünen Joachim Low'ü listesine dahil etti. Galatasaray yönetiminin takımın başına mutlaka yabancı bir isim getireceği belirtildi. gt; Bahadır ÇOKİŞLER


Aysal, Mancini'nin neden gittiğini açıkladı
Bütçede anlaşamadık
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Teknik Direktör Roberto Mancini'nin neden sarı-kırmızılı takımı bıraktığını net şekilde ortaya koydu. Aysal, "UEFA'nın Galatasaray'a koymuş olduğu bir bütçe kısıtlaması var. Sonuçta kadro maliyetimizin 90 milyon avro ile sabitlenme şartı ortaya çıktı. Bu da hocamız ile transfer bütçesi konusunda anlaşamamamıza sebep oldu. Ayrıca Mancini'nin kaliteli yabancılar istemesi de olayı zora soktu. İsteklerinin gerçekleşmeyeceğini anlayınca o da görevini bırakma kararı aldı. Mancini ile yollarımızı son derece dostça ve medeni bir şekilde ayırdık. Kendisi bizden herhangi bir tazminat talebinde bulunmadı" diye konuştu.


Mancini: Üzülerek gidiyorum
Galatasaray ile yollarını ayıran Roberto Mancini, yayınladığı bir mesajla İstanbul'a ve taraftarlara veda etti. İtalyan çalıştırıcı, "Galatasaray'a imza atarken kulübün ihtiyaçları ve hedefleri için çalıştım. Bu sekiz aylık dönemde kısmen önyargılarla karşılaşsam da tutku ile görevimi sürdürdüm. Ligi ikinci sırada bitirirken, Türkiye Kupası'nı da kazandık. Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı bir dönem geçirdik. İstanbul'u ve muhteşem taraftarlarını üzülerek terk ediyorum. Beni oldukça sıcak karşılayan Başkan Aysal'a ve benimle birlikte çalışan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...