İstanbul'a su sağlayan barajlar doldu

İstanbul'a su sağlayan barajlar  doldu

YAŞAM Haberleri

Kırklareli'nin Vize ilçesinden İstanbul'a su sağlayan Pabuçdere ve Kazandere barajları yüzdü yüz doluluk oranına yaklaştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde İstanbul'un su problemini ortadan kaldırmak üzere yaptırdığı Pabuçdere ve Kazandere barajları yüzleri güldürdü. Her iki baraj, son 10 gündür Kırklareli'ne yağan yağışlarla birlikte yüzde yüzlük doluluk oranına yaklaştı. Yetkililer, İstanbul'un herhangi bir su sıkıntısı yaşamayacağını belirtti. Susuzluk haberlerine su serpen bir açıklama da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan geldi. Eroğlu, Ankara ve İstanbul'da şimdilik bir su kesintisi düşünmediklerini kaydetti. Bakan Eroğlu, bir grup gazeteci ile sohbetinde Ankara ve İstanbul'un Eylül'e kadar içme suyu olduğu iddiasının doğru olmadığını belirterek şöyle konuştu: "İstanbul'a son bir ayda 52 milyon metreküp su geldi. Bu bir aylık su demek. İstanbul'un günlük su ihtiyacı 2.5 milyon metreküp. Vatandaşı tedirgin edecek açıklamalardan kaçınmak lazım. Su kesintisi yaşanmaması için gayret ediyoruz. İstanbul için programlı bir kesinti yapılması şu anda gündemde değil." Ankara'da ise hiçbir sıkıntının olmadığını bildiren Eroğlu, "Hatta Ankara'nın fazla suyu bile var. 1 Nisan ile 31 Mayıs tarihleri arasında Türkiye genelinde 12 milyar metreküplük yağış oldu. İçme suyu barajlarında 750 milyon, sulama barajlarında 4 milyar, enerji barajlarında ise 6 milyar metreküp su birikti" diye konuştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre yağışların hafta boyunca devam edeceği öğrenildi. nbsp;
KIRKLARELİ - ANKARA nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...