Uykusuz geceler başlıyor...

Uykusuz geceler başlıyor...

SPOR Haberleri

Heyecanla beklenen Dünya Kupası bu gece Brezilya-Hırvatistan maçıyla başlıyor. Brezilya'nın ev sahipliğindeki bu büyük heyecanı milyonlar takip edecek.

Dünya, futbol ateşine hazır. Aylardır merakla beklenen ve Brezilya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan FIFA 2014 Dünya Kupası hasreti nbsp;bu gece sona eriyor. Heyecan fırtınası ev sahibi Brezilya'nın Sao Paulo'daki Arena Corinthias Stadı'nda Hırvatistan ile yapacağı maçla başlayacak. Karşılaşma saat 23.00'ten itibaren TRT 1'den canlı olarak yayınlanacak. Toplam 64 maça sahne olacak şampiyonada 8 grupta 4'er takım mücadele edecek. Grup maçlarının 26 Haziran'da sona ermesinin ardından, ikinci tur karşılaşmaları 28, 29, 30 Haziran ve 1 Temmuz'da yapılacak. Gruplarda ilk iki sırada yer alan takımlarla çapraz eşleşecek. Rakiplerini eleyen takımlar 4 ve 5 Temmuz'da çeyrek final maçlarına çıkacak. 8 ve 9 Temmuz'da oynanacak yarı finallerin ardından üçüncülük maçı 12 Temmuz'da Brasilia'da, final ise 13 Temmuz'da Rio de Janeiro'da yapılacak. nbsp;

nbsp;Uykusuz geceler başlıyor...

gt; 43 ÜLKEDEN 25 HAKEM

AVRUPA (UEFA)
Cüneyt Çakır (Türkiye), Felix Brych (Almanya), Jonas Eriksson (İsveç), Milorad Mazic (Sırbistan), Velasco Carballo (İspanya), Pedro Proenca (Portekiz), Howard Webb (İngiltere), Nicola Rizzoli (İtalya), Bjorn Kuipers (Hollanda)
ASYA (AFC)
Ravshan Irmatov (Özbekistan), Yuichi Nishimura (Japonya), N. Abdulla Ghayyath (Bahreyn), B. Jon Williams (Avustralya)
AFRİKA (CAF)
N. Desire Doue (Fildişi Sahili),
Papa Bakary Gassama (Gambia),
Djamel Haimoudi (Cezayir)
KUZEY-ORTA AMERİKA ve
KARAYİPLER (CONCACAF)
J. Antonio Aguilar Chicas (El Salvador), Mark Geiger (ABD), Rodriguez Moreno (Meksika)
G.AMERİKA (CONMEBOL)
Enrique Roberto Osses Zencovich (Şili), Nestor Fabian Pitana (Arjantin), W. Alexander Roldan Perez (Kolombiya), Sandro Meira Ricci (Brezilya), Carlos Vera Rodriguez (Ekvador)
OKYANUSYA (OFC)
Peter O'Leary (Yeni Zelanda)

nbsp;Uykusuz geceler başlıyor...


Nasıl izlenir?
2014 Dünya Kupası karşılaşmaları uluslararası yayın anlaşmaları gereği uydudan şifreli olarak yayınlanacak. Karasal yayın izleyicileri, D Smart, Digiturk ve Teledünya üyeleri şifre girmeden de TRT 1, TRT Spor ve TRT HD'yi izleyebilecekler. Türksat uydusu üzerinden uydu yayını alan kullanıcılar ise maç esnasında şifreli yayından etkilenmemek için TRT 1, TRT Spor ve TRT HD kanallarına "BISS şifre" girerek maçı izleyebilecek. BISS şifre çözebilme özelliğine sahip olan uydu alıcılarının menüsünde 'CAS', 'Key Girişi', 'CAS System', 'CAS Keys' veya benzer bir isimle yer alan KEY girişinde açılacak menüde Biss olan seçilecek ve 6 haneli ise "0×001FFF", 12 hane varsa "10000000000000" yazılarak şifre kaydedilmiş olacak. nbsp;

nbsp;Uykusuz geceler başlıyor...

Bosna-Hersek ilk kez...
Bosna-Hersek, 32 finalist arasında Dünya Kupası heyecanını ilk kez yaşayacak. Balkan temsilcisi ilk Dünya Kupası deneyiminde Arjantin, İran ve Nijerya ile aynı grupta yer alıyor.

Gol çizgisi teknolojisi
Üzerinde uzun süredir konuşulan gol çizgisi teknolojisi de Brezilya'nın ev sahipliğini yapacağı Dünya Kupası'nda kullanılacak. Her stada 14 kamera yerleştirildi.

İnsansız hava aracı
Şehirde ve statlarda kontrolün sağlanması için insansız hava araçları etkili olacak. ABD ordusunun da kullandığı araç, insanların üzerindeki tehlikeli bir maddeyi veya bombayı sezebiliyor.

Kaybolan sprey boya
Dünya Kupası tarihinde ilk kez hakemler, baraj mesafelerini belirlemek için kaybolan sprey boya kullanacak. Bu uygulama ilk olarak geçtiğimiz FIFA?Konfederasyon Kupası'nda test edilmişti.


SAYILARLA DÜNYA KUPASI
Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası bugüne kadarki 20. turnuva olma özelliğini taşıyor. Bu zamana kadar en büyük kupada 78 takım yer alırken, sadece 8 ülke şampiyon oldu (Brezilya, İtalya, Almanya, Fransa, Arjantin, Uruguay, İngiltere, İspanya). Toplamda 772 maç oynanırken, bu müsabakalarda 2208 gol atıldı. 6598 futbolcunun sahne aldığı turnuvaları tribünlerden toplam 34 milyonun üzerinde seyirci takip etti.



Murad TAMER / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...