Merkez Bankası'nda beş görevden alma

Merkez Bankası'nda beş görevden alma

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası'nda aralarında iki genel müdürün bulunduğu beş kişi görevinden alındı.

Merkez Bankası'nda aralarında İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuğrul Gürgür ve Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Cihan Aktaş'ın da aralarında bulunduğu beş kişi görevinden alındı.

TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın Özel Kalem Müdürü Ömer Erdoğan, İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Orman ve Eğitim Müdürü Mehmet Sönmez de görevlerinden alındı. nbsp;

DANIŞMAN OLDULAR

Banka Meclisi'nde alınan kararla görevden alınan 5 isim Merkez Bankası'nda başka birimlere atandı. Gürgür, Aktaş ve Orman Merkez Bankası'nda danışmanlığa getirildiler. Erdoğan ve Sönmez ise Merkez Bankası uzmanı oldular.

17 Aralık operasyonunun ardından yargıda ve emniyette çok sayıda kişinin görevden alınmaları ya da görev yerlerinin değiştirilmesinin ardından sıranın ekonomiden sorumlu kurumlara geldiği yorumları yapılmıştı.

Bugüne kadar Maliye Bakanlığı, SPK ve BDDK'da üst düzey bazı yetkililer görevden alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...