Bayrak indirildi diye intihara kalktı

/ Kaynak: DHA
Bayrak indirildi diye intihara kalktı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Gaziantep'te bir elinde Türk Bayrağı diğer elinde tabanca olan şahıs,Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nın indirilmesini protesto etmek için intihar etmek istedi.

Gaziantep'te bir kişi, Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nın indirilmesini protesto etmek için intihar etmek istedi. Bir elinde Türk Bayrağı diğer elinde tabanca olan kişiye, çevredeki vatandaşlar alkış ve sloganlarla destek oldu.

Olay, gece saatlerinde Karagöz Caddesi üzerinde bulunan Maarif Meydanı'nda meydana geldi.

İddiaya göre, Diyarbakır'da olaylar sırasında Türk Bayrağı'nın indirilmesine tepki gösteren Mehmet Hamurcu, meydandaki Atatürk Anıtı'na çıktı.

Bir eline aldığı Türk Bayrağı'nı sallayan Hamurcu, diğer elindeki tabancayı da başına dayayarak "Benim bayrağımı kimse indiremez" diye bağırıp intihar edeceğini söyledi.


Eylemciyi görenlerin haber vermesiyle olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen polisler çevre güvenliği alarak Hamurcu'yu, silahını bırakarak aşağıya inmesi konusunda ikna etmeye çalıştı.

Polislerin tüm çabalarına rağmen tabancasını bırakmak istemeyen Hamurcu, "Türk Bayrağı şerefimizdir, Türk Bayrağı indirilemez" diye bağırmaya devam etti.

Alanda toplanan kalabalık da slogan atarak ve alkışlarla Hamurcu'ya destek oldu. Hamurcu, elindeki bayrağı ve silahı teslim etmek için çevrede bulunan vatandaşları çağırdı.

Vatandaşların polis tarafından güvenlik çemberi içine alınmasıyla birlikte, tabancasını polise veren Mehmet Hamurcu, gözaltına alındı.

Elindeki Türk Bayrağını da vatandaşlara veren eylemci, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...