Deniz Seki'nin şoförü teslim oldu!

Deniz Seki'nin şoförü teslim oldu!

MAGAZİN Haberleri

Ünlü şarkıcı Deniz Seki ile aldığı hapis cezası onanan ve hakkında yakalama emri çıkarılan Seki'nin şoförü Mecit Çam teslim oldu ve cezaevine gönderildi.

Dönemin özel yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından nbsp;yapılan yargılama sonucu, "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis nbsp;cezası alan Deniz Seki ve 3 yıl 1,5 ay hapisle cezalandırılan şoförü Mecit Çam nbsp;hakkında, hükümlerinin onanarak kesinleşmesi sonucu, diğer 6 sanıkla beraber nbsp;yakalama emri çıkartıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz Birimi savcılığınca 30 Mayıs'ta nbsp;haklarında yakalama emri çıkarılan sanıklardan, Seki'nin şoförü Mecit Çam'ın, 2 nbsp;gün sonra Gebze Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim olduğu ve Gebze Cumhuriyet nbsp;Başsavcılığı'na sevk edilmesinin ardından tutuklandığı kaydedildi.
Şarkıcı Deniz Seki'nin ise aradan 11 gün geçmesine rağmen hakkında nbsp;yakalama emri çıkaran infaz savcılığına bugüne dek herhangi bir belge sunmadığı nbsp;ve bununla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığı ifade edildi.


İnfazı erteleten hüküm: "hamilelik" ve "sağlık"
Adliye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, hakkında yakalama emri nbsp;çıkarılan ve infaz edilmesi beklenen kadın hükümlülerin, 5275 sayılı Ceza ve nbsp;Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 16/4. maddesinde belirtilen, nbsp;"Hapis cezasının infazı, gebe olan veya doğurduğu tarihten itibaren altı ay nbsp;geçmemiş bulunan kadınlar hakkında geri bırakılır. Çocuk ölmüş veya anasından nbsp;başka birine verilmiş olursa, doğumdan itibaren iki ay geçince ceza infaz olunur" nbsp;hükmünden yararlanabildikleri aktarılıyor. Aynı maddenin diğer paragraflarına göre ise hükümlüler, Adli Tıp nbsp;Kurumu ve Adalet Bakanlığı'nın izin verdiği tam teşekküllü hastanelerden alınacak nbsp;sağlık raporuna göre, sağlık durumunun hayati tehlike teşkil etmesi durumunda, nbsp;savcılığa yaptıkları raporlu başvurularla infaz erteletebiliyor.


Davanın geçmişi
Dönemin İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Deniz Seki'nin de aralarında nbsp;bulunduğu 20 sanıklı davaya ilişkin 22 Mayıs 2012'de verdiği kararla, Seki'nin nbsp;''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına nbsp;hükmetmişti.
Deniz Seki'nin şoförü, tutuksuz sanık Mecit Çam'ın ise ''uyuşturucu nbsp;ticareti yapmak'' suçundan, suç işlenmesinden önce ve işlenmesi sırasında nbsp;yardımda bulunduğu gerekçesiyle toplam 3 yıl 1,5 ay hapisle cezalandırılmasına nbsp;karar veren mahkeme heyeti, diğer 16 sanığın da 3 yıl 1,5 ay ila 11 yıl 10,5 ay nbsp;arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmasını, 2 sanığın dosyasının da ayrılmasını kararlaştırmıştı.


Mahkeme heyeti, daha sonra verdiği gerekçeli kararda, "Seki'nin tape nbsp;kayıtları içeriklerine göre, arkadaşları adına uyuşturucu maddelerden kokain nbsp;maddesini daha çok sanık Sinan Yüksel'den istediği ve böylece 'başkalarına nbsp;vermek' şeklinde atılı suçu işlediğinin anlaşıldığını" belirtmişti.


Kararda, "Uyuşturucu ve uyarıcı maddenin fail tarafından ne kadar nbsp;bulundurulduğunun bir önemi yoktur. Failde uyuşturucu veya uyarıcı maddenin nbsp;yakalandığı anda suç tamamlanır. Dosya kapsamında sanık Deniz Seki'nin gerek nbsp;kişisel ihtiyacı için gerekse arkadaşları için değişik tarihlerde çok sayıda nbsp;uyuşturucu maddeyi suç örgütü üyelerinden temin ederek yanında bulundurduğu ve nbsp;arkadaşlarına gönderdiği anlaşıldığından 'bulunduran kişi' sıfatıyla da sanığın nbsp;atılı suçu işlediği anlaşılmıştır'' ifadesi kullanılmıştı.


Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay Cumhuriyet nbsp;Başsavcılığı, hazırladığı tebliğnamede, Seki ile diğer sanıklar hakkında, nbsp;"uyuşturucu madde ticareti yapma" suçundan kurulan mahkumiyet hükümlerinin nbsp;onanmasını istemişti. Yargıtay 10. Ceza Dairesi ise tebliğnamede belirtilen nbsp;istemin aksine, şarkıcı Deniz Seki'ye ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan nbsp;verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasını bozmuştu. Daire, Seki'nin suçunun, "uyuşturucu nbsp;ticareti yapmak" değil, "uyuşturucu ticaretine yardım etme" fiilini oluşturduğuna nbsp;hükmederek, cezasında indirim yapılmamasını bozma nedeni saymıştı.


7 ay tutuklu kalmıştı
Dairenin oy çokluğuyla aldığı karara, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı nbsp;itiraz etmiş ve dosyanın gittiği Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 27 Mart 2014'te nbsp;başsavcılığın itirazını kabul ederek, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin, Deniz nbsp;Seki'ye ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan verdiği 6 yıl 3 ay hapis cezasını nbsp;onamıştı. Onama kararı üzerine Seki'nin avukatı Naim Karakaya, adil yargılanma nbsp;hakkı talebiyle 16 Nisan 2014'te Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Davanın nbsp;soruşturma aşamasında 24 Şubat 2009'da tutuklanan ve 7 ay Bakırköy Kadın nbsp;cezaevi'nde kalan Deniz Seki, 2 Ekim 2009'da yapılan ilk duruşmada tahliye nbsp;edilmişti. MİLLİYET


nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...