Yaralı kurtulan madenci Soma faciasının resmini çizdi

/ Kaynak: AA
Yaralı kurtulan madenci Soma faciasının resmini çizdi

YAŞAM Haberleri  / AA

Soma'da arkadaşlarını kurtarmak için madene giren ve dumandan etkilendiği için hastanede tedavi gören Ahmet Mutluer, maden faciasının resmini çizdi.

Evli ve iki çocuk babası Mutluer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yıldır maden işçiliği yaptığını, facianın meydana geldiği ocakta 2,5 yıl çalıştığını anlattı.Olayın olduğu gün 16.00-24.00 arasındaki "Paşa vardiyasında" çalıştığını, üstünü giyip yer altına inmek için hazırlandıktan sonra trafoda bir patlama olduğu ve işçilerin madenin içerisinde kaldığının söylenmesi üzerine arkadaşlarını kurtarmak için ocağa girdiğini dile getiren Mutluer, "İlk duyduğumuzda şoka girdik. Hemen madene girdik. 150-200 arkadaşımın cesediyle karşılaştım. Madenden 10-15 kişiyi sağ kurtardık. Bir ara nefes almak için dışarıya çıktığımda ayakta duramıyordum artık ve hastaneye kaldırıldım. İki gün boyunca komada yattım" dedi.Daha önce çalıştığı yerlerde de birçok olayla karşılaştığını ve ölüm olaylarına şahit olduğunu ifade eden Mutluer, hem kendisinin hem de eşinin psikolojisinin bozulduğunu kaydetti.

-Bir aydır uyuyamıyor
Borçlarını ödemek ve ekmek parasını kazanmak için madende çalıştığını, olayın üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine karşın acının sıcaklığını hala koruduğunu vurgulayan Mutluer, "O acılar unutulmaz. Bunu çekenler, görenler bilir. Hayatını kaybedenlerin hepsi arkadaşımdı. Olay olduktan bu yana yaklaşık bir aydır uyuyamıyorum. Bastığım, gezdiğim yerlerde arkadaşlarımı görüyorum. Gece rüyalarıma giriyorlar. Kalkıyor geceleri resim yapıyorum. Arkadaşlarımın resimlerine bakarak avunuyorum" diye konuştu.

-Facianın resmini anı olarak saklıyor
Acılarını dindirmek için resim yaptığını belirten Mutluer, maden faciasının yaşandığı geceyi de resmetti. Eynez bölgesindeki maden işletmesinin tünellerini, olayın meydana geldiği bölgeyi, dışarıda bekleyen aileleri, ilk yardım araçlarını, faciada hayatını kaybeden ve içeride bulunanları resmeden Mutluer, şöyle konuştu:
"Geceleri resim yapıyorum. Yaşadıklarımı 3 saatte çizdim, bu resmi yanımda anı olarak saklıyorum. Yaşadığım acıları bu resimde görüyorum. Soma kömürlerinin elbisesi kırmızı renkte olduğu için resimde kırmızı olarak panolarda olan işçileri, sarı renkle de şehit olan arkadaşlarımızı çizdim. Resimde bantlar üzerinde cenazelerin çıkarılışı, bazı arkadaşların ambulansa bindirilmeleri, ailelerin dışarıda sabırla beklemeleri, ocak önünde ambulansların bekleyişleri var. Bunu sürekli yanımda taşıyorum. Buna bakarak günü geçiriyorum."

Mutluer, AFAD'ın açıkladığı madenden sağ kurtulanlar listesinde kendisinin yer almadığını, bunun üzerine hastaneden rapor alarak durumu Soma Kaymakamlığı'na bildirdiğini, sonucun çıkmasını beklediğini sözlerine ekledi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...