Son Köşk anketinde Erdoğan'ın oy oranı

/ Kaynak: İHA
Son Köşk anketinde Erdoğan'ın oy oranı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan ankette, muhalefetin muhtemel ortak adaylarının, Başbakan Erdoğan karşısında şanslarının olmadığı ortaya çıktı.

Ankette, muhalefetin gösterebileceği muhtemel ortak aday isimlerinin hiçbirisi Başbakan Erdoğan'ın aldığı oy oranını geçemedi. Sonar Araştırma ve Pazarlama Şirketi, cumhurbaşkanlığı seçimleri için Haziran ayı araştırma sonuçlarını açıkladı. Anketten, muhalefetin muhtemel ortak adaylarına karşı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan birinci çıktı. Yüz yüze anket yöntemi kullanılarak yapılan araştırma 2 bin 850 kişiyle görüşülerek gerçekleştirildi. 26 il ve 30 köyde gerçekleştirilen anketin yüzde 20'si kır özelliği taşıyan ilçe ve köy merkezlerinde yapıldı.

Ankete katılanlara, cumhurbaşkanı adayı için isim belli olmadan hangi partinin adayına oy vermeyi düşündükleri soruldu. Ankete katılanların yüzde 34.2'si AK Parti derken, yüzde 13.5 CHP, yüzde 10.2 MHP, yüzde 1.4 ise diğerlerini tercih etti. Ankete katılanların yüzde 18.8'i muhalefetin ortak aday çıkarması halinde o adaya oy vereceğini belirtirken, yüzde 15.1'i adaylara bakarak oy vereceğini, yüzde 6.8'i ise kararsız olduğunu kaydetti.

Ankete katılanların yüzde 63.4'ü, muhalefetin tek adayla seçimi katılmasını isterken, yüzde 29.2'si her partinin kendi adayıyla seçime katılmasını destekledi. Yüzde 7.4 ise kararsız kaldı.

Ankete katılanlara, muhalefetin ortak adayının Deniz Baykal olması halinde kime oy verecekleri soruldu. Kararsızların oyları dağıtıldığında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oranı yüzde 47, Deniz Baykal'ın yüzde 46.1, BDP -HDP adayının ise yüzde 6.8 oldu.

İlhan Kesici'nin ortak aday olması halinde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oranı yüzde 47.3, İlhan Kesici'nin yüzde 45.6, BDP-HDP adayının yüzde 7.1 oldu.

Yılmaz Büyükerşen'in ortak aday olması halinde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oranı yüzde 48, Yılmaz Büyükerşen'in yüzde 45, BDP-HDP adayının yüzde 7 oldu.

Abdüllatif Şener'in ortak aday olması halinde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oranı yüzde 48.2, Abdüllatif Şener'in yüzde 44.6, BDP-HDP adayının yüzde 7.2 oldu.

Meral Akşener'in ortak aday olması halinde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oranı yüzde 49.2, Meral Akşener'in yüzde 43.7, BDP-HDP adayının yüzde 7.1 oldu.

Ahmet Özal'ın ortak aday olması halinde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oranı yüzde 48.7, Ahmet Özal'ın yüzde 44.6, BDP-HDP adayının yüzde 6.7 oldu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...