Bahçeli'den Davutoğlu'nun görüşme talebine ret

Bahçeli'den Davutoğlu'nun görüşme talebine ret

GÜNDEM Haberleri

Meclis'teki Musul özel oturumu iptal edilirken MHP lideri Bahçeli, muhalefet liderlerini bilgilendirecek olan Davutoğlu'nun görüşme talebini reddetti.

Bu sabah erken saatlerde ABD'den dönen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, önce kendisini Esenboğa'da karşılayan Bakan Yardımcısı Naci Koru ve diğer kurmaylarıyla yaklaşık 45 dakika süren bir durum değerlendirmesi yaptı.Davutoğlu daha sonra konutuna geçerek burada da çalışmalarını sürdürdü. Dışişleri Bakanı, daha sonra da Iraklı mevkidaşı Hoşyar Zebari ile telefon görüşmesi yaptı.Bu görüşmede IŞİD'in Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nu basması ve örgütün Irak içindeki ilerlemesi ele alındı. Zebari'nin merkezi yönetimle Kürt ordusunun IŞİD'e karşı ortak mücadele edeceği mesajı verdiği öğrenildi.

Meclis Genel Kurulu'nda bugün yapılması planlanan, Musul'daki gelişmelerle ilgili özel oturum iptal edildi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu muhalefet partilerinin liderlerini tek tek bilgilendirecek. Davutoğlu'nun görüşme talebini Bahçeli reddetti. Meclis Genel Kurulu'ndaki özel oturumun bugün saat 14.00'te başlaması planlanıyordu.

Ancak AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli özel oturumun ertelendiğini bildirdi.

CHP, Musul'da yaşanan konsolosluk baskını nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği 2 önergeyi daha sonra yeniden vermek üzere geri çektiğini açıkladı.

Davutoğlu Kılıçdaroğlu ile görüşecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna düzenlenen baskınla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşecek. CHP'den yapılan yazılı açıklamada, görüşmenin, saat 14.00'de, CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşeceği bildirildi.

DAVUTOĞLU, HDP İLE MECLİS'TE GÖRÜŞECEK

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanları Ertuğrul Kürkcü ile Sebahat Tuncel'i ziyaret edecek. HDP TBMM Grubu'nda saat 15.30'da gerçekleşecek görüşmede Davutoğlu, Kürkcü ve Tuncel'e Musul'daki son gelişmelerle ilgili bilgi verecek.

DAVUTOĞLU TÜRKEŞ İLE GÖRÜŞECEK

MHP lideri Devlet Bahçeli ise, yoğun programı nedeniyle Davutoğlu ile görüşemeyecek. Davutoğlu, MHP Genel Başkan yardımcısı Tuğrul Türkeş ile bir araya gelecek. Davutoğlu'nun HDP ile randevusu ise 15.30'da olacak.

MHP'den yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun görüşme talebi, partimizin önceden belirlenen ve bugün yapılacak olan Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı ve İl Başkanları Toplantısı sebebiyle Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Tuğrul Türkeş tarafından Dışişleri Bakanlığında saat 17.00'de yapılacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...