Aziz Yıldırım'a, Hacıosmanoğlu'na hakaret davası

/ Kaynak: AA
Aziz Yıldırım'a, Hacıosmanoğlu'na hakaret davası

SPOR Haberleri  / AA

Aziz Yıldırım hakkında, İbrahim Hacıosmanoğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle, 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na "Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Yıldırım'ın, 6 Haziran 2013'te Fenerbahçe Spor Kulübünün internet sitesinde yaptığı açıklamaya yer verildi. İddianamede, Yıldırım'ın açıklamasında, Hacıosmanoğlu'nu kastederek "üçüncü sınıf mafya tavırlı", "her platformda sınırlı kelime hazneleri ile ezberlenmiş aynı konuşma ve açıklamaları yapmak durumunda kalan ve kendi camialarında bile utanca neden olan cehalet timsalleri" ifadelerini kullanmak suretiyle müştekinin kişilik haklarını aşağıladığı belirtildi.
Yıldırım'ın, savunmasında suça konu açıklamayı, müştekinin kendisi hakkındaki açıklamaları üzerine yaptığını beyan ettiği kaydedilen iddianamede, Yıldırım'ın alenen basın yoluyla hakaret eylemini gerçekleştirdiği kanısına varıldığı vurgulandı. İddianamede, Yıldırım'ın, Hacıosmanoğlu'na "Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Aziz Yıldırım'ın, önümüzdeki günlerde 11. Sulh Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlanacak.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...