IŞİD tweet attı, Türk rehinelerle ilgili önemli gelişme!

IŞİD tweet attı, Türk rehinelerle ilgili önemli gelişme!

YAŞAM Haberleri

IŞİD'in Twitter hesabından yaptığı açıklamada da Musul'da rehin alınan Türklerin bugün istanbul'a gönderilebileceğini açıkladı.

IŞİD'in Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'nu basıp rehin aldığı Türkiye vatandaşlarını IŞİD tarafından Musul Valisi olarak atanan kişinin teslim aldığı iddia edildi.İddiaya göre Başkonsolos Öztürk Yılmaz dahil tüm rehineler Valilik binasından valilik konutuna götürülecek. Diplomatlar ve ailelerinin gün içinde Türkiye'ye getirilmesinin beklendiği iddialar arasında.IŞİD'in Twitter hesabından yaptığı açıklamada da Musul'da rehin alınan Türklerin bugün istanbul'a gönderilebileceğini açıkladı. Yeni Şafak ise rehinelerin Musul Valisi'ne teslim edildiğini iddia etti.Irak'ın Musul kentini ele geçirdikten sonra dün Musul'daki Türk konsolosluğunu basarak 49 kişiyi rehin alan Irak Şam İslam Devleti İŞİD, bugün rehineler hakkında bir açıklama yaptı. Öte yandan Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nden yapılan açıklamada IŞİD'in TIR şoförü rehinelerini serbest bıraktığı ancak başka bir grubu rehin aldığı bildirildi.TIR Şoförleri Derneği Başkanı Çetin Ünlü de, rehin şoförlerden 30'unun serbest bırakıldığını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...