Musul'da rehin alınan Türklerin yeri tespit edildi

/ Kaynak: AA
Musul'da rehin alınan Türklerin yeri tespit edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

MHP Milletvekili Oğan: "Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'ndaki diplomat ve polislerimiz, IŞİD'in nehir kıyısında üst olarak kullandığı otelde tutuluyor"

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'ndaki diplomat ve polislerin, IŞİD'in nehir kıyısında üst olarak kullandığı otelde tutulduğunu, can güvenliklerinin yerinde olduğunu kaydetti.

Oğan, IŞİD terör örgütü tarafından Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskınla ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Bölgedeki Türkmenlerin ciddi endişe içinde ve baskı altında olduğunu ifade eden Oğan, bölgeden her an katliam haberlerinin gelebileceğini söyledi.

Oğan, "Bölgedeki Türk varlıkları, terör örgütlerinin hedefi halinde" dedi.

Oğan, Musul Başkonsolosluğu'nun üzerine düşeni yaptığını, Twitter adreslerinden konuyla ilgili ipucu verildiğini, Ankara'nın raporla bilgilendirildiğini söyledi.

Türk bayrağının indirildiği Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'ndan havalanan bir jetin, Musul'a 8 dakikada varacağını belirten Oğan, diplomatların, polislerin, tek kurşun atılmadan IŞİD'e rehin verildiğini öne sürdü.

Oğan, diplomat ve polislerin, IŞİD'in nehir kıyısında üst olarak kullandığı otelde tutulduğunu, can güvenliklerinin yerinde olduğunu kaydetti. Oğan, otelin ismini vermek istemedi. Bugün itibariyle can güvenliklerinde sıkıntı yaşanmayacağı kanaatinde olduğunu dile getiren Oğan, ancak konunun hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Oğan, IŞİD'in Bağdat'a doğru ilerlediğini, bu kadar geniş bir coğrafyayı kontrol altına almasının da aşil topuğu olduğunu belirtti. Oğan, IŞİD'in, Portekiz büyüklüğündeki bir coğrafyayı kontrol altına aldığını dile getirdi

TIR şoförleri, santralde çalışan işçiler ve diplomatlarla ilgili ayrı pazarlıkların olduğunu savunan Oğan, "pazarlıklarda hem para hem de Türkiye'deki IŞİD militanlarının serbest bırakılması" bulunduğunu söyledi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...