Peşmergeler IŞİD militanlarıyla çatıştı: 10 ölü, 20 yaralı

/ Kaynak: AA
Peşmergeler IŞİD militanlarıyla çatıştı: 10 ölü, 20 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Peşmerge güçleriyle IŞİD arasında yer yer çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda 10 peşmerge öldü, 20 kişi de yaralandı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanı Cafer Mustafa, Kerkük'ün Havice ilçesine bağlı bazı nahiye ve köylerde peşmerge güçleriyle Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları arasında yer yer çatışmaların yaşandığını ve karşılıklı kayıpların olduğunu söyledi.

Bakan Mustafa, Kerkük'ün Havice ilçesine yakın bölgelerde çatışmaların meydana geldiğini belirterek, "Peşmerge güçleriyle IŞİD arasındaki çatışmalarda 10 peşmergemiz şehit olmuş, 20'si de yaralanmıştır" dedi.

Her iki tarafın bir kaç saattir karşılıklı olarak havan toplarını attıklarını belirten Mustafa, "Peşmerge güçleri Kerkük'ün genelinde kontrolü ele almış durumda. Şu anda bulunduğumuz bölgenin ilerisine doğru gitmeyeceğiz. Havice'den itibaren Kerkük'e herhangi bir saldırı yapılmaması için bölgede kalmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim de bazı ilçe ve nahiyelerini ziyaret etti. Çatışmaların Kerkük'e yansımaması için gerekli tedbirlerin alındığını belirten Vali şunları kaydetti:

"Halkın rahat olması ve paniğe kapılmaması gerekir. Güçlerimiz gerekli güvenlik önlemlerini aldı. Irak'ın genelinde çatışmaların başlamasında Başbakan Nuri el-Maliki sorumludur."

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...