İşte IŞİD'in Musul'a getirdiği kurallar!

İşte IŞİD'in Musul'a getirdiği kurallar!

GÜNDEM Haberleri

Musul'da kontrolü ele geçiren IŞİD "şeriat kuralları" yayımladı. O kurallara göre kadınların örtünmesi şart!

The Telegraph gazetesinin haberine göre Irak-Şam İslam Devleti Musul'u ele geçirdikten sonra kentte yaşayanlara yönelik uyulması gereken kurallar listesi yayımladı.
NAMAZ KILMAK ŞART
Kendilerini "İslam'ın askerleri" olarak tanımlayan ve "Halifeliği yeniden getirme sorumluluğu üstlendiklerini" söyleyen IŞİD, Musul'daki bütün Müslümanlara beş namaz vaktinde camiye gelme şartı koydu. Artık herkes namaz kılmak zorunda.
PARAYA EL SÜRENİN ELİ KESİLECEK
Irak Merkez Bankası'ndaki 500 milyon dolara el koyduktan sonra bir anda dünyanın en zengin terör grubu olan IŞİD, bu parayı harcama yetkisini örgüt imamlarına verdi. Üstelik parayla ilgili koyduğu şarta göre eğerimamlar dışında paraya el süren olursa elleri kesilecek.
KAMUSAL ALANDA TOPLANMAK YASAK
Uyuşturucu, Alkol ve sigarayı içmek kesinlikle yasak. Ayrıca IŞİD'in çağrısı dışında kamusal alanlarda toplanılmasına izin verilmeyecek.
DEVLETLE İŞBİRLİĞİ YAPAN CEZALANDIRILACAK
Bölgedeki aşiret liderlerini ve şeyhleri devletle işbirliği yapmamaları konusunda uyardığı gibi belli bir kesimi de "kafir ilan etti. Bun göre polis, asker ve diğer devlet kurumlarında çalışanlar kafir ve eğer tövbe etmezlerse cezalandırılacaklar. Öyle ki örgüt kentte tövbe için özel mekanlar nbsp;yapılacağını da açıkladı.
BÜTÜN TÜRBELER YIKILACAK
IŞİD, kentteki tüm türbeleri, mezarlık ve anıtları da yıkılacağını belirtti.
KADINLARIN EVDEN ÇIKMASI YASAK
KAdınlarla ilgili olduk.ça sert yaptırımlara karar veren IŞİD tüm kadınların "edebe uygun" şekilde örtünmesi gerektiğini ve nbsp;kadınların zorunlu haller dışında evden çıkmaması gerektiğini kaydetti.
Listeye imza atansa IŞİD imamı Ebubekir el-Kuraşi. Kuraşi kurallara yazdığı notta kentin bu zamana kadar seküler, Baasçı ve Safevi yönetimlerin yaşadığını, artık sıranın İslam devletine geldiğini de belirtti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...