Musul'daki Türk şoförlerle ilgili açıklama!

/ Kaynak: AA
Musul'daki Türk şoförlerle ilgili açıklama!

GÜNDEM Haberleri  / AA

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkcü, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptıkları görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Davutoğlu, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskın ve yaşanan gelişmelere ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinin ardından HDP Eş Genel Başkanları Kürkcü ve Sebahat Tuncel ile TBMM'deki makamında görüştü. Kürkcü, 1 saat 10 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Davutoğlu'nun Musul, Kerkük ve diğer bölgelerdeki IŞİD etkinlikleri sonucunda ortaya çıkan durum hakkında aydınlattığını kaydeden Kürkcü, Davutoğlu'nun, "Musul Konsolosluğu'ndakilerin başka bir bölgeye taşındıklarından haberdar olduklarını, temaslarının sürdüğünü, esenlikte olduklarını ve kısa süre içerisinde Türkiye'ye dönüşlerinin sağlanacağından kuvvetle ümitli olduklarını" söylediğini aktardı.


SERBEST BIRAKILDILAR
Kürkcü, Davutoğlu'nun, görüşme sırasında gelen haberle, rehin tutulan kamyon şoförlerinin serbest bırakıldığına dair bilgiyi de ilettiğini iddia etti. Türkiye'nin Irak ve Suriye'ye yönelik dış politikasından duydukları bazı endişe ve eleştirileri ilettiklerini belirten Kürkcü, karşılıklı olarak bilgilendiklerini ifade etti. Kürkcü, Davutoğlu'nun, etraflı bir şekilde IŞİD'in ortaya çıkışı, güç kazanması, buna karşı Türkiye'nin bugüne kadar takip ettiği siyaset hakkında bilgi verdiğini anlattı. Bir soru üzerine Kürkcü, IŞİD'e yönelik askeri operasyona yönelik bir taleplerinin olmadığını, Davutoğlu'nun da böyle bir operasyondan söz etmediğini kaydetti.


İSTİFA TALEBİNDE BULUNMADIK
Kürkcü, Davutoğlu'nu bütün süreçten siyasi olarak sorumlu tuttuklarını ancak şu an için istifa talebinde bulunmadıklarını belirtti. Konsolosluğun boşaltılmamasına yönelik eleştiride bulunup bulunmadıkları sorusuna Kürkcü, "Bu konuda eleştiriye mahal kalmadan, Dışişleri Bakanımız, ayın 5'inden itibaren konsolosluğun boşaltılması talimatı gönderdiklerini fakat yerel olarak bu talimatın yerine getirilmesi bakımından şartlar beklenirken, bir anda Musul'da ordunun ortadan kalkmasıyla birlikte konsolosluğun boşaltılmasının imkansız hale geldiğini söyledi" karşılığını verdi. Öte yandan, diplomatik kaynaklar, tır şoförlerinin serbest bırakıldığı yönünde kendilerine bilgi ulaşmadığını, durumu yakından takip ettiklerini bildirdi. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...