Brezilya: 3 - Hırvatistan: 1

Brezilya: 3 - Hırvatistan: 1

SPOR Haberleri

Büyük heyecan öncesinde iki takımın da ilk 11'leri belli oldu.

BREZİLYA: 3 - HIRVATİSTAN: 1 (MAÇ SONUCU)

Ve işte 2014 Dünya Kupası'nın ilk maçının ilk canlı anlatımı! nbsp;

İLK 11'LER

Brezilya'nın ilk 11'i: Julio César; Dani Alves, T.Silva, D.Luiz, Marcelo; Paulinho, L.Gustavo; Hulk, Oscar, Neymar ve Fred.
Hırvatistan'ın ilk 11'i ise: Pletikosa; Srna, Corluka, Lovren, Vrsaijko; Brozovic, Modric; Rakitic, Perisic, Olic; Jelavic.

İKİNCİ YARI

90+1" Ani atakta ceza sahasına giren Oscar mükemmel bir şutla Pletikosa'yı ters ayakta yakaladı ve skoru 3-1'e getirerek Brezilya'yı rahatlatan golü attı.

78" Jelavic saha kenarına alınırken yerini Rebic'e bıraktı.

77" Oscar'ın sağ kanattan ortasında David Luiz kale ağzında kafayı vurdu ancak top kalenin üstünden dışarı çıktı.

73"Perisic'in sağdan açtığı ortaya ters bir vuruş yapan David Luiz, Arena Sao Paulo'daki futbolseverlerin yüreğini ağzına getirdi. Ancak top kornere çıktı.

71"Pletikosa penaltının vurulduğu köşe tahmin etmesine rağmen topa yaptığı müdahalede yetersiz kalında kalesinde ikinci golü görmüş oldu.

nbsp;70"Penaltı vuruşunda topun başına geçen Neymar kendisinin ve takımının ikinci golünü attı ve Brezilya 2-1 öne geçmeyi başardı.

nbsp;70"Lovren bu pozisyondan sonra sarı kart gördü.

nbsp;69"Lovren ceza sahası içinde Fred'i çekerek yere indirdi ve hakem penaltı noktasını gösterdi.

68"Hulk oyundan alınıyor ve yerine Bernard sahaya sürülüyor

67" Serbest vuruşta topun başına gelen Dani Alves'in sert şutu kaleci Pletikosa'nın kontrolünde dışarı çıktı.

65" Hırvat defansında bir anlık dalgınlıktan yararlanan Neymar topu kaptı ve caza sahasına doğru hızla hareketlendi. Ancak Vedran Corluka, Neymar'a sert bir müdahalede bulundu ve maçta ikinci sarı kartı gören futbolcu oldu.

64" İkinci yarıda tempo beklenen artışı gösteremedi ve açılış karşılaşmasında 64 dakikalık bölüm 1-1'lik eşitlikle geçildi.

63" Brezilya'da Paulinho Scolari tarafından oyun kenarına alınıyor ve yerine Hernanes oyun alanına dahil oluyor.

62" Arena Sao Paulo'da 1986'dan bu yana klasikleşen 'Meksika dalgası' şovu yapılıyor. Tribünlerde inanılmaz bir görüntü oluşmuş durumda.

61" Hırvatistan'da Kovacic oyundan alınırken yerini Brozovic'e bırakıyor.

58" Brezilyalı futbolcular harika paslarla ceza sahası yayına kadar ilerlediler. Topla buluşan Neymar ilk rakibini geçtikten sonra topu sağ kanattan hareketlenen Paulinho'nun önüne yuvarladı. Ancak hızlı giden bu pasa Paulinho yetişemedi.

57" Brezilya defansının bir anlık tereddütüyle topa hareketlenen Olic kendini yerde buldu. Ancak hakem oyunu devam ettirdi. Olic'in yan hakeme büyük itirazı var ve Hırvatlar penaltı bekliyorlar.

55" Hırvatistan ikinci yarıda daha derli toplu bir görüntü çiziyor. Orta sahada hazırlık paslarını doğru şekilde yaparak Brezilya defansındaki açıklıkları iyi gören paslar yapıyorlar.

53" Brezilya defansının uzaklaştırdığı toplar yine Hırvat futbolculara geliyor ve Brezilya kalesiönemli pozisyonlar verme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

52" Brezilya hücum organizasyonlarında ikinci yarı itibarıyla zorluk çekiyor. Brezilyalı oyuncular yardımlaşmada sorunlar yaşadığından adam eksiltmek için üst üste çalımlara giriyorlar ve kaptırdıkları toplarda tehlikeler yaşıyorlar.

50" Oscar sağ kanadı ısrarla zorladı ve pozisyon aradı ancak Vrsaijko zamanlama hatası yaparak Oscar'ı yere indirdi.

47" İkinci yarıya Brezilya pas hatalarıyla başladı. Marcelo ve David Luiz anlaşamayınca Hırvatlar taç atışı kazandı.

46" 2014 FIFA Dünya Kupası açışış maçında ikinci yarı başladı.

İLK YARI nbsp;

45+2 İlk yarıda son düdük çaldı. Sao Paulo'da Brezilya ve Hırvatistan devreye karşılıklı gollerle girdi. İkinvi yarıda tekrar karşınızda olacağız.

45" İlk yarının sonuna 2 dakika oynanmamış kabul edilen süre eklendi.

45" Olic'in kaybettiği topta Neymar ceza sahasına girdi. Hırvat defansının müdahale ettiği top Hulk'un önünde kaldı ancak Hulk'un şutu farklı bir şekilde dışarı çıktı.

44" İlk yarının son dakikaları oynanırken iki takım da soyunma odasına beraberlikle gitmeyi kabullenmiş bir görüntü çiziyor.

43" Brezilya harika paslaşmalarla Hırvat yarı alanına topu taşıdı. Ancak Marcelo'nun pasında yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

42" Neymar'ın kullandığı serbest vuruş baraja çarparak kornere çıkıyor.

41" Neymar, Rakitic'in müdahalesiyle yerde kaldı. Brezilya kaleyi cepheden gören tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak. Topun gerisinde Neymar ve David Luiz var.

40" Oscar, sağ kanattan inatla taşıdığı topu derinlemesine bir pasla Hulk'un önüne bıraktı ancak Corluka topa müdahale ederek tehlikenin büyümesini engelledi.

38" Hırvatistan'da Olic performansıyla adeta göz kamaştırıyor. Şu ana kadar maçta en dikkat çeken futbolcu Olic'ten başkası değil.

nbsp;37" Brezilya2nın sağ kanatta kaptığı topta yerden bir orta kesildi. Tehlike meydana getirebilecek pozisyonu savunmasına yardıma gelen Modric kesti ve topu dışarı göndererek tehlikeyi savuşturdu.

36" Brezilya'dan bu dakikalarda üst üste pas hataları geliyor ve Hırvatistan kaptığı toplarla etkili olmaya çalışıyor.

34"Hırvatistan sağ kanattan Perisic'le etkili olmaya devam ediyor. Perisic'in çizgiye inerek açtığı ortaya müdahale eden Marcelo topu kornere göndermeyi başardı.

33" nbsp;İlk 33 dakikalık bölüm beklenenden daha hareketli ve daha zevkli geçiyor.

32" Sao Paulo'daki sıcak hava havanın yavaş yavaş kararması nedeniyle serinlemiş durumda. Bu hava maçın temposunun ve seyir zevkinin daha da artmasına neden olacaktır.

31" Beraberliğin ardından maçta tempo bir nebze düşmüş durumda.

29" Orta sahadaki karambolden Brezilyalı futbolcular galip çıktı. Topla buluşan Neymar ceza sahasına doğru adım adım sokuldu ve şutunu çekti. Çok sert olmayan bu şut öyle bir yere gitti ki Pletikosa çaresiz kaldı ve top sağ direğin dibinden ağlarla buluştu.

28" Brezilya isabetli paslarda 154'e 42 ve topla oynamada %68'e %32'lik bir üstünlükle oynuyor.

27" Modric'e dirseğiyle müdahale eden Neymar, turnuvanın ve maçın ilk sarı kartını görüyor.

25" Arena Sao Paulo'yu tıklım tıklım dolduran Brezilyalı taraftarlar takımlarından gol bekliyorlar ve 'sambacılar'a büyük bir destek var.

24" Ivan Perisic başına aldığı darbe nedeniyle yerde kaldı.

23" Neymar sağ kanattan topu ceza sahasına taşıdı ve rakibini Rakitic'i geçerek çizgiye indi. Neymar'ın içeri çevirdiği top bir anda ceza sahasının dışana doğru açıldı. Topu gelişine mükemmel bir şut çıkaran Oscar'ın topunu Pletikosa jeneriklik bir kurtarışla çelmeyi başardı.

21" Sağ kanatta bir anda kaleyi karşısında bulan Paulinho, sert bir şut çıkardı. Ancak top kaleci Pletikosa'nın üzerine geldi ve başarılı kaleci topu kurtarmayı başardı.

20" Brezilya'nın sağ kanattan kullandığı kornerde en yükseğe David Luiz çıktı. Ancak Luiz topa yetişemeyince top sol kanada açıldı ve atak tehlikesini yitirdi.

19" Hırvatistan'ın üstünlüğünü korumak adına Brezilya baskısına ne kadar dayanacağı merak konusu. Ancak Brezilya şu ana kadar o beklenen baskıyı oluşturabilmiş değil.

18" Marcelo kendi kalesine attığı golün şokundan kurtulamamış görünüyor. Maçta fazla etkili değil şu ana kadar.

16" Stadyumun bazı bölümündeki aydınlatmalarda bir sorun yaşanıyor şu anda ancak şu anda oyunu fazla etkileyen bir durum yok.

15" Thiago Silva'nın defansta kaptırdığı topta Hırvatistan tehlike oluşturdu. Atağın büyümesini engelleyen Brezilya ani bir ataklar Hırvatistan yarı sahasını çabuk geçti. Sağ kanattan gelişen atakta yapılan ortaya hiç bir Brezilyalı futbolcu yetişemeyince meşin yuvarlak oyun alanını terk etti.

13" Brezilya'nın golün şokunu yaşadığı dakikalarda Hırvatistan orta sahada kaptığı toplarla gerçekleştirdiği ani ataklarla farkı arttırmaya çalışıyor.

12" Dünya Kupası'nın açılış golü oldukça dramatik bir şekilde geldi. Artık bizi daha heyecanlı dakikalar bekliyor.

11" Olic'in sol kanattan yerden gönderdiği ortaya ters bir dokunuş geldi. Marcelo 2014 Dünya Kupası'nın ilk golünü kendi ağlarına gönderen isim oldu.

10" Kornerden dönen topta ani atak şansı yakalayan Hırvatistan'da Kovacic istediği pası aktaramadı ve atak tehlikeye dönüşemeden sona erdi.

9" Paulinho kaleyi cepheden gördü ancak şutu Hırvatistan defansından sekerek kornere çıktı.

8" Hırvatistan topun arkasında kalarak ani ataklarla etkili olmaya çalışıyor. Brezilya ise yetenekli ayaklarıyla Hırvat defansının kilidini açmaya çalışıyor.

7" Perisic'in sağ kanattan uzak noktaya açtığı ortaya Olic kafayı vurdu. Ancak top çok az farkla dışarı gitti.

5" Ceza sahasına açılan orta arka direğe doğru gitti. Penaltı noktasına doğru yükselen topa David Luiz kafayı vurdu. Ancak topa istediği sertliği kazandıramayan Luiz tehlike oluşturmadı.

4" Hulk sol kanatta Corluka tarafından faule maruz kaldı. Brezilya tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanıyor.

3" Brezilyalı futbolcular tribünlerin müthiş desteğini arkalarına alarak kontrollü paslar gerçekleştiriyorlar. Brezilya'nın ama maçın kontrolünü tamamen kontrol altına almak

2" Brezilya ve Hırvatistan takımları klasik sarı ve damalı formalarıyla sahadalar

1" Dünyanın en büyük futbol şöleni Brezilyalı futbolcuların vuruşuyla başladı.


Maç öncesinde dünyaya barış ve kardeşlik mesajı vermek için beyaz güvercinler uçuruldu



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...