Çok sayıda Türk de savaşıyor

Çok sayıda Türk de savaşıyor

DÜNYA Haberleri

IŞİD terör örgütünde, dünyanın birçok ülkesinden gelen militan yer alıyor. Örgütün 1200-1300 civarında da Türk militanı var.

IŞİD terör örgütünde, dünyanın birçok ülkesinden gelen militan yer alıyor. nbsp;20 bine yakın savaşçısı bulunan örgütün 1200-1300 civarında da Türk militanı var. Örgüte Adıyaman, Bingöl, Mardin, Diyarbakır, Batman, Konya ve İstanbul illerinden yoğun bir katılım oluyor. Özellikle Doğu'da PKK'ya sempati duymayan Hizbullah'a yakın gençler, Irak ve Suriye'ye giderek IŞİD'le birlikte savaşıyor. Böylece PKK'dan intikam aldıklarını düşünüyorlar. Avrupa ülkeleri daha önce IŞİD'e katılımların engellenmesi için nbsp;Türkiye'nin kapısını çalmıştı. Ankara da gerekli isimlerin verilmesi halinde bu örgüte katılımları engelleyeceği garantisini vermişti. Fransa istihbaratı, Suriye'ye 700 gencin gittiği ve bunların 21'inin orada öldüğü bilgisini paylaşmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...