Aziz Yıldırım'dan zehir zemberek açıklamalar

Aziz Yıldırım'dan zehir zemberek açıklamalar

SPOR Haberleri

Potadaki final serisinde yaşananlar sebebiyle basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, TBF'yi, Galatasaray'ı, Ataman'ı ve hakemleri yaylım ateşine tuttu.

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin 4. maçında yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe Yönetimi'nden çok sert açıklamalar geldi. Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Özokur'la birlikte medyanın karşısına çıkan Başkan Aziz Yıldırım, TBF'yi, Galatasaray'ı, Ergin Ataman'ı, hakemleri ve yayıncı kuruluşu yerden yere vururken, açık tehditler savurmaktan da çekinmedi.
Demirel artık bırakmalı
Video destekli basın toplantısında maçın görüntüleriyle kural ve hakem hatalarına dikkat çekilirken, Başkan Aziz Yıldırım, TBF Yönetimi'ni istifaya çağırdı. "Turgay Demirel'i tüm seçimler boyunca en çok ben destekledim" diyen Yıldırım, "Ama TBF'nin başına artık yeni bir başkan oturmalı. Türk basketbolunu tarafsız kucaklayan biri olmalı ve bu oyunları da artık ortadan kaldırmalıdır. Bunu da bilerek söylüyorum ki artık kimse at koşturamayacak" ifadesini kullandı.
Ataman'ı yaşatmayız nbsp;
Galatasaray'ın başantrenörü Ergin Ataman'ın aynı zamanda nbsp;Milli Takım'ın başında da olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Fenerbahçe havlusunu tekmeleyen Ataman'ın yaptıklarını unutmayız. Milli Takım hocası önce efendi olacak. Fenerbahçe'nin onay vermediği kişiler orada uzun sürede kalamaz, yaşatmayız" ifadesini kullanırken, "Biz oyuncularımızı Milli Takım'a nbsp;göndermezsek ne olacak Türk basketbolu?" diyerek üstü kapalı bir tehdit savurdu. Yıldırım, Ataman'ın köşe yazarlarını da arayarak kamuoyu oluşturduğunu sözlerine ekledi. nbsp;
Hakemler değişmeli
Yıldırım'ın öfkesinden hakemler de nasibini aldı. "Türkiye'de basketbol hakemleri miladını doldurmuştur" diyen Aziz Yıldırım, "Yeni, genç hakemlerin bu sporun içine girmesi gerek. Bazı hakemler artık bu camiadan çıkmalı. Hakemin önceliği adil olmaktır" açıklamasında bulundu. Yıldırım'ın tarafsızlık vurgusu yaptığı bir diğer grup ise medya oldu. Yayıncı kuruluş yorumcularını taraf olmakla eleştiren Aziz Yıldırım, basını da gerçekleri yeteri kadar yayınlamamakla suçladı.
Şikeyi G.Saray getirdi
Aziz Yıldırım en ağır ifadeleri ise Galatasaray Kulübü için kullandı." Bizi şikeyle suçlayanlar, Türkiye'ye şikeyi sokanlardır" diyen Aziz Yıldırım, "Türkiye'ye şikeyi sokan Galatasaray Kulübü'dür. Hem yurt içinde hem de yurtdışında… Galatasaray'ın Avrupa maçlarında neler yaptığını ben değil Ahmet Çakar söylüyor. Şunu söylüyorum Fenerbahçe bu şike davasından aklanacaktır. Bize şikeyi öğretenlerin biraz utanması lazım" diye konuştu. gt; M.Emin ULUÇ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...