HDP, 2. tur için CHP'ye göz kırptı

HDP, 2. tur için CHP'ye göz kırptı

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı turları kapsamında dün HDP Eş Genel Başkanları Tuncel ve Kürkçü ile BDP Genel Başkanı Demirtaş'ı ziyaret etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı turları kapsamında dün HDP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü ile BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı TBMM'de ziyaret etti. HDP, 22 Haziran'da yapılacak kongrede adaylarını ilan etmeyi düşündüklerini belirtirken, "Adayımız ikinci tura kalamazsa, o zaman oy verebileceğimiz bir adayınız olsun. Bizim tabanımızı ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeye mecbur bırakmayın" dedi. Görüşmede çözüm süreci de konuşuldu. HDP, "Süreç, bir devlet projesi. Hükümete bağlı olmaksızın yürüyecektir. Bayrak indirme olayı tamamen provakasyon" yorumunda bulundu. Kılıçdaroğlu ise, "Türkiye'nin sorunlara karşı daha duyarlı bir cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda üzerimize düşeni yapacağız" ifadelerini kullandı. nbsp;
Şükran Kaban ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...