BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kokoreçin işi zor...

Kokoreçin işi zor...

Türkiye’nin AB’ye girmesi durumunda, gıdayla ilgili uyulması zorunlu kurallar gereğince yeniden gündeme gelecek olan kokoreç, Uludağ Üniversitesi’nce (UÜ) Bursa’da yapılan bir araştırmada aklanamadı. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Seran Temelli tarafından Bursa’da tüketilen kokoreçlerin mikrobiyolojik kalitesini tesbit etmek amacıyla yapılan araştırmada, tüketime sunulan kokoreçlerin tamamında, insan sağlığına son derece zararlı bakterilere rastlandı.



BURSA- Türkiye’nin AB’ye girmesi durumunda, gıdayla ilgili uyulması zorunlu kurallar gereğince yeniden gündeme gelecek olan kokoreç, Uludağ Üniversitesi’nce (UÜ) Bursa’da yapılan bir araştırmada aklanamadı. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Seran Temelli tarafından Bursa’da tüketilen kokoreçlerin mikrobiyolojik kalitesini tesbit etmek amacıyla yapılan araştırmada, tüketime sunulan kokoreçlerin tamamında, insan sağlığına son derece zararlı bakterilere rastlandı. Araştırmada, değişik semtlerde satışa sunulan çiğ, pişmiş ve piştikten sonra baharat katılmış 30 örnek toplandı. Isı işlemine bağlı olarak pişirilmiş kokoreç örneklerinde, bakteri miktarında belirli düzeyde azalma görülmesine rağmen, piştikten sonra baharat ilave edilen kokoreçlerde zararlı mikroorganizma sayısının yeniden arttığı tesbit edildi. Özellikle seyyar satıcılarda, pişirilmemiş kokoreçlerin tamamının ızgaranın üst kısmında ılık bir ortamda bekletildiği, tüketilmeyen kısımların ertesi gün tekrar pişirme işlemine tabi tutulduğunun gözlendiği belirtildi.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 103235
    % 2.07
  • 4.7171
    % 0.01
  • 5.5018
    % -0.57
  • 6.2889
    % -0.17
  • 197.827
    % 0.14
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT