2014 Dünya Kupası olaylı başladı, polis göstericilerle çatıştı

/ Kaynak: AA
2014 Dünya Kupası olaylı başladı, polis göstericilerle çatıştı

DÜNYA Haberleri  / AA

Brezilya'da 2014 FIFA Dünya Kupası açılışı, organizasyona karşı çıkan göstericilerle polis arasındaki çatışmalarla başladı.

Brezilya'nın Dünya Kupası'na evsahipliği yapmasını eleştiren bazı gruplar, Rio de Janeiro, ilk maçın düzenlendiği Sao Paulo ve bazı kentlerde olay çıkardı.Kendisini küreselleşme karşıtı ve anarşist olarak ifade eden ''kara blok'' ile çeşitli gruplar, Rio de Janerio'nun Copacabana sahil bölgesinde toplanan ve Brezilya-Hırvatistan maçını izleyen kalabalık gruba tepki gösterdi.Rio de Janerio'nun başka bir bölgesinde toplanan diğer bir grup ile polis arasında ise çatışma çıktı, bazı göstericiler gözaltına alındı.İlk maça evsahipliği yapan Sao Paulo'daki stadyumun yakınındaki otobanda toplanan göstericiler de yolu trafiğe kapattı. Polisin, göstericileri püskürtmek için gözyaşartıcı gaz kullanması üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Olaylarda bazı protestocuların polisin kullandığı plastik mermi ile yaralandığı belirtildi.CNN International ise olaylar sırasında iki gazetecinin de yaralandığını bildirdi.Dünya Kupası maçlarının düzenleneceği diğer kentler olan Belo Horizonte ve Porto Alegre'de de olaylar çıktı.Brezilya'da çeşitli gruplar, Dünya Kupası için ayrılan bütçenin fazla olmasını yanı sıra harcamalar sırasındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle hükümete tepki gösteriyor.
"Kara blok'' taktiklerinin, ilk kez 1980'de Almanya'da polisin izinsiz yerleşimcilere ve nükleer karşıtı eylemcilere karşı aşırı güç kullanmasını protesto eden gruplar tarafından geliştirildiği belirtiliyor. Bu taktikler, ''kapitalizmin simgelerine saldırma, yağmalama, güvenlik güçleriyle çatışma, barikat kurma, yasal gösterileri yolundan çıkarma'' gibi eylemler olarak biliniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...