Roberto Mancini Galatasaray yönetimini bombaladı

/ Kaynak: İHA
Roberto Mancini Galatasaray yönetimini bombaladı

SPOR Haberleri  / İHA

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Roberto Mancini, ayrılış nedenini verilen sözlerin tutulmaması olarak gösterdi.

Galatasaray ile karşılıklı anlaşarak görevi bırakan İtalyan teknik direktör Roberto Mancini ülkesinde Tuttomercato'ya sarı-kırmızılı kulüpten ayrılma nedenlerini ve Türkiye macerasını anlattı. Yabancı sınırlamasının Türk futbolunun gelişmesine zarar verdiğini söyleyen Mancini "Yabancı sınırlaması nedeniyle Türk oyuncular gerçek değerlerinin çok üzerinde değerleniyorlar. Bizde olsa aynı oyuncular 3'te 1 oranında değer görürler" yorumunda bulundu.
"SÖZ VERİLEN KAYNAKLAR YOKTU VE ÖNEMLİ FIRSATLAR KAYBEDİLDİ"
Sınırlama nedeniyle ilk iş olarak scout ekibine Türk pasaportlu oyuncuları taramaları görevini verdiğini belirten İtalyan teknik adam istediği transferlerin gerçekleşmediğine vurgu yaparak, "İlk olarak Hakan Çalhanoğlu'nu hedefledik, o da bize gelmeye sıcak baktı ama sonra vazgeçti. Daha sonra Juventus'un da takip ettiği Gremio'lu Rhodolfo, İnter ve Juventus arasındaki pazarlıklar sonuçsuz kalınca Guarin ve defansa Juventus'tan Peluso'yu istedim ancak orada ortaya çıktı ki söz verilen kaynaklar yoktu ve önemli fırsatlar kaybedildi" ifadesini kullandı.
"İSTEDİĞİM OYUNCULARI KULÜP KARŞILAYAMADI"
Mancini yönetim tarafından Gomis ve Eto'o isimlerinin önerildiğini ancak kendisinin takımı gençleştirmek istediğini belirterek, "Gabbiadini, D'Ambrosso, Botafago'dan Doria ile ilgilendik ancak sonuç çıkmadı. Atletico Bilbao'dan Laporte'yi çok beğenirim ancak karşımıza 39 milyon Euro'luk bir bonservis bedeli çıktı. Gökhan İnler'i istiyorduk çift pasaportlu olmasından dolayı, Shalke 04'den Max Meyer'le ilgilendik ancak kulüp bunları karşılayamadı" dedi.
"GÜZEL BİR İSTANBUL TECRÜBESİYDİ"
İstanbul tecrübesini 'güzel' olarak tanımlayan İtalyan teknik adam, "Ülkede Bilic, Şota Arveladze ve Roberto Carlos gibi önemli teknik adam ve eski oyuncular var. Bunlar bilgi ve deneyimlerini ülke futboluna aktarıyorlar" şeklinde konuştu. Mancini kendi geleceği için ise, "Önümde 12 dünya kulübü var. Gelecek projelerin potansiyellerine göre tercih yapacağım" ifadelerini kullandı. Tecrübeli teknik adam, Türkiye'de gelecek vadeden oyuncular olarak Salih Uçan, Gökhan Töre ve Enes Ünal'ı gösterdi.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...