Şehit yakınlarından annelere ziyaret

/ Kaynak: AA
Şehit yakınlarından annelere ziyaret

GÜNDEM Haberleri  / AA

Konya'dan gelen şehit ve gazi yakınları Diyarbakır'da çocukları PKK tarafından kaçırılan ve Dağkapı Meydanı'nda oturma eylemi yapan anneleri ziyaret etti.

Konya'dan gelen şehit ve gazi yakınları Diyarbakır'da çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan ve seslerini duyurmak için Dağkapı Meydanı'nda oturma eylemi yapan anneleri ziyaret etti. Beraberinde bir grup şehit ve gazi annesi ile Diyarbakır'a gelen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık, Dağkapı Meydanı'na geçerek, oturma eylemi yapan ailelerle bir araya geldi. Duygusal anların yaşandığı ziyarette, anneler gözyaşlarını tutamazken, kardeş kanının son bulması dileğinde bulundular. Destek sunmak amacıyla Konya'dan geldiklerini belirten anneler, çocukları kaçırılan annelere Kura'n-ı Kerim ile Türk bayrağı hediye etti. Şehit yakınları daha sonra bu bayrakları oturma eyleminin sürdüğü çadıra astı.


- "Her şeyi göze alarak büyük cesaretle örgüte karşı eylem yapmaktadırlar"


Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Işık, açıklamada, terör mağduru şehit anneleri, babaları, eşleri ve gaziler olarak Diyarbakır'a geldiklerini söyledi.


Yaşatılmaya çalışılan kardeş kavgasının sonlanması için birlikte yaşama istediğini bir kez daha haykırmak için geldiklerini vurgulayan Işık, "Duyduk ki Diyarbakırlı analar her şeyi göze alarak büyük cesaretle örgüte karşı gelmekte, eylem yapmaktadırlar. Onları yalnız bırakmamak ve eylemlerine destek vermek için buradayız. Onların feryadı mutlaka duyulacaktır" dedi.


"Yürekten feryadınız bu terörün de sonunu getirecektir"


"Annelerin feryadını en iyi bizler biliriz. Bu feryadın karşısında taş olsa eriyecektir" ifadesini kullanan Işık, başta Konya'daki şehit ve gazi ailelerinden gelen bu desteğin ülkede çığ gibi büyüyeceğini bildirdi.


Işık, "Dünyada sonu gelmeyen isyan yoktur. Yürekten feryadınız bu terörün de sonunu getirecektir. Çocukları zorla kaçırılan sizler kadar çocuğu gönüllü dağa çıkmış anneler de sesinize kulak vermeli, onlar da çocuklarını dağdan indirmelidirler" diye konuştu.


Annelerin gözyaşından ve çocukların geleceklerinden beslenenlerin bu feryadı duyması gerektiğini anlatan Işık, zorla alıkonulan çocukları ile kamu görevlilerinin derhal serbest bırakmalarını istedi.


"Çocuklarımızı dağda istemiyoruz"


Çocuğu dağa kaçırılan Sabri Önalan ise destek için Konya'dan gelenlere teşekkür ederek, tek gayelerinin çocuklarının kendilerine teslim edilmesi olduğunu söyledi.


Cumhurbaşkanı, Başbakan ve tüm siyasi partilerden beklentilerinin olduğunu kaydeden Önalan, "Biz çocuklarımızı dağda istemiyoruz. Çocuklarımızı okulda, anne ve babasının kucağında istiyoruz. Ne askerimiz ve polisimiz ne de dağdaki insanımız ölsün. Hepsi bu memleketin insanıdır" ifadelerini kullandı.


Fenalaşan anne hastaneye götürüldü


Ziyaret öncesi fenalaşan anne Bediha Ulutaş, 112 Acil Servis ekiplerince yapılan burada yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...