Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Küresel doğalgaz talebi yavaşlıyor

/ Kaynak: AA
Küresel doğalgaz talebi yavaşlıyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Uluslararası Enerji Ajansı Raporuna göre dünyada 2013 yılı doğalgaz talebi bir önceki yıla göre sadece yüzde 1,2 artarak, 3,5 trilyon metreküp oldu.

AA muhabirinin, Uluslararası Enerji Ajansının (UEA) Raporu'ndan derlediği verilere göre, geniş doğalgaz rezervlerine rağmen, uygun fiyat belirleme politikasının olmaması nedeniyle doğalgaz, diğer enerji türlerine göre pahalı satılıyor.Dünyada 2013 yılı doğalgaz talebi bir önceki yıla göre sadece yüzde 1,2 artarak, 3,5 trilyon metreküp oldu. nbsp;Doğalgaz talebindeki artış, yüzde 1,4 artış gösteren petrol, yüzde 4 artan kömür ve yine yüzde 4 artış gösteren yenilenebilir enerji kaynaklarına olan talepten daha düşük seviyede kaldı.Elektrik üretimi ve endüstriyel sektörler, doğalgaz talebinin yüzde 84'ünü oluşturdu. Doğalgaza talep, 2019 yılına kadar yüzde 10 artarak, 4 trilyon metreküpe ulaşacak.Doğalgaz talebindeki artış ise büyük oranda OECD üyesi olmayan ülkeler tarafından gerçekleşecek.Raporda, Ortadoğu'nun elektrik üretiminde petrolün yerine doğalgaza bir süre daha geçemeyeceği öngörüldü. Yerel doğalgaz üretiminin yetersiz kalması ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) fiyatlarının pahalı olması ise raporda petrolün yaygın kullanımına neden olarak gösterildi.Raporda, doğalgazda küresel talebin, 5 yıl boyunca her yıl yüzde 2,2 aratacağı belirtildi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...