Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trabzonspor'dan Lucescu ve Olcan itirafı

Trabzonspor'dan Lucescu ve Olcan itirafı

SPOR Haberleri

Trabzonspor Kulübü Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Burak Gürdal, bordo mavilin transfer politikasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Kulübü Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Burak Gürdal, "Trabzonspor mevcut yaptığı transferleri ve bundan sonraki planladığı transferleri belli bir plan doğrultusunda, önümüzdeki sene çalışacağı teknik direktörüyle organize olarak belli bir süredir yürütmekte" dedi. Gürdal, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, son dönemde transfere yoğunlaştıklarını belirterek, "Trabzonspor mevcut yaptığı transferleri ve bundan sonraki planladığı transferleri belli bir plan doğrultusunda, önümüzdeki sene çalışacağı teknik direktörüyle organize olarak belli bir süredir yürütmekte. Teknik direktörümüzü ismen açıklayamıyoruz çünkü teknik direktörümüzün Dünya Kupasında görevi var" diye konuştu.
Geçen sezon çok başarılı ikinci yarı geçirdiklerini ifade eden Gürdal, "Mustafa hocamız çok iyi bir görev başlatmıştı, Hami hoca da bunu tamamladı. Takımı sezon sonu itibariyle oldukça iyi bir yere taşıdı. Biz önümüzdeki dönem takımı bundan biraz daha yukarılara yarışmacı şekilde taşımak istiyoruz. Hocamız kendi kadrosunu getiriyor, bundan sonraki gelişmelerin nasıl olacağını, Hami hocanın kulüp bünyesinde görevlendirilmesinin hangi pozisyonlarda olacağını da beraber göreceğiz" dedi.
Gürdal, transferde her mevki için birkaç isim üzerinde çalıştıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Ne yazık ki hem futbolcuların Türkiye'ye gelmesi, Trabzon'u mutlulukla kabul etmeleri çok kolay olmuyor. Bu yüzden bu dönemdeki tercihimiz, mümkün olduğunca isimleri duyurmadan son ana kadar götürüp, işler kesinleştiği, imzalar atıldığı zaman borsaya açıklamayla birlikte bilgilendirme yönünde olacak. Kadroda kimlerin gideceği ya da kalacağı kafamızda şekillendi. Kulübün menfaatine teklif geldiği zaman yabancı ve Türk hatta genç oyuncularımız için bunları değerlendirmeye alacağız."


- "Hoca 13 Temmuz'da Trabzon'a gelecek"
Trabzonspor'da yeni sezonda görev yapacak ancak adı açıklanmayan teknik direktörle ilgili Gürdal, şunları söyledi:
"Yeni hoca 13 Temmuz'da Trabzon'a gelecek . 14 Temmuz'da ilişkili çalışacağı kişilerle toplantı düzenleyecek. Takım kadrosu da 15 Temmuz'da bir araya gelecek. 19 Temmuz'da 15 günlük kamp için hareket ediyoruz. Kamp yerimiz büyük ihtimalle Almanya yakınlarındaki Troll olacak. Aşamalı olarak zorlayan üç hazırlık maçımız olacak. Lig öncesi UEFA grupları için iki maç oynayacağız bir maç da yine kesinleşmemekle birlikte hazır halde olan yabancı bir takımla Trabzon'da olacak. Bizim için önemli olan 14 Temmuz'da takım buraya geldiğinde, takımın yabancılarının ve Türklerin önemli ölçüde şekillenmiş olması. Oyuncularımıza çok sayıda teklif geliyor, bazen çok düşük oluyor o zaman görüşmüyoruz bile, bazıları ise gerçekten tatminkar olabiliyor o yüzden hocamızla görüşerek, bazı oyuncularımıza izin vermek durumunda kalabiliriz."
Gürdal, Colman ve Henrique'ye Türkiye içinden ve dışından talepler olduğunu anlatarak, "Uygun teklif olduğunda bu oyuncularla onların da mutlu olacağı şekilde yollarımızı ayırabiliriz. Kontenjanımızın müsaade ettiği doğrultuda yabancı oyuncuları da kadromuza katmayı planlıyoruz. Önümüzdeki sene takım kadrosu 26-27 kişiden oluşacak. Takımın yaş ortalamasının 25.5-26 aralığında olmasını planlıyoruz. Takımın oynayacağı sistem hocamızın kafasında hazır. Umuyorum önümüzdeki sene keyifli, yüksek pozisyonlara koşan bir takım oluşturacağız" diye konuştu.


- "Olcan kolaylıkla feda edilebilecek oyuncu değil"
Olcan'ın geçen sene takımda en yüksek performansı gösteren oyunculardan biri olduğuna dikkati çeken Gürdal, "Yurt dışından da Türkiye'nin büyük kulüplerinden de teklifler geliyor ama Olcan kolaylıkla feda edilebilecek oyuncu değil ama kulüp menfaati için olabilecek teklifler gelirse bunu yönetim kuruluna iletip, başkanımıza sunacağım. Yönetim kurulumuzun böyle bir teklif gelene kadar Olcan'ı bırakma kararı ve lüksü yok ama çok ciddi teklif sıkıştırması olduğunu söylemek zorundayım" dedi.
Gürdal, Bamba'ya da teklifler olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Bamba'nın da muhtemelen önümüzdeki sene kadroda olmayacağını söyleyebilirim. Janko'nun önümüzdeki sene kadroda olmamasını düşünüyoruz ama şartların ne getireceği konusunda bir şey söyleyemem. Malouda son dönemde takımdan ayrılmak istedi ama henüz bir senelik kontratı var. Kendisi ayrılmak isterse izin vermekten başka çaremiz olmaz. Celustka'nın niyeti de yurt dışında futbol hayatına devam etme yönünde. İngiliz Premier liginden talipleri var dolayısıyla bu taliplerden cevap geldiğinde buna izin vermeyi düşünüyoruz. Bosingwa ve Bourceanu hocamızın beğendiği futbolcular arasında."


-"Trabzonspor yılda 20 milyon liranın üzerinde faiz ödüyor"
Gürdal, "Bugün ne yazık ki Trabzonspor çok ciddi borç yükü altında" ifadesini kullanarak, şunları kaydetti:
"Borsa operasyonu sonrasında Trabzonspor'un borcu yoktu, kasasında para vardı. Bunun getirdiği bir maliyet de mutlaka vardı ama bugün Trabzonspor yılda 20 milyon liranın üzerinde faiz ödüyor. Bu faizin karşılığında borç var ve bu borcun da ödenmesi lazım ama borsa operasyonu bunu çok daha düşük maliyetle bütün borcun tasfiye edilmesi ve geriye ödenmeyecek bir sürecin ortaya çıkmasıydı. İyi mi kullanıldı? Hayır, kötü kullanıldı. Burada bizim yapmaya çalıştığımız yalnızca transfer değil, takımın bütçesini, bilançosunu doğrultmak, çok zor bir görev çünkü bu durumdayken transfer yapabilmek çok zor. Süreç kesintiye uğramazsa Trabzonspor'un iki sene içinde borcunun önemli kısmını ödeyeceğini ve borçsuz seviyeye çıkacağını söyleyebilirim. Buna zamanında yapılmış borsa operasyonları imkan verecek." Gürdal, bir gazetecinin ikinci ligden futbolcu alındığı ve ikinci lige göre rekor ödeme yapıldığı iddiasına ilişkin sorusu üzerine, "Deniz ve Serdar istediğimiz oyunculardı, bu değerlerden daha ucuza da bu oyuncuları bitirmemiz mümkün olmadı. Altınordu'daki oyuncu da bir çok kulübün peşinde olduğu oyuncuydu. Bu oyuncuyu da bu rakamların altında bitirebilmek olmadı. Para doğrudan kulüplere ödeniyor. Gökhan konusu dün KAP'a bildirildi ama henüz sonuçlanmadı" diye konuştu.


-Teknik direktörün isminin açıklanmaması
Gürdal, "borsaya açık şirketin anlaştığı hocanın adını açıklanmaması ahlaki bir davranış mı" sorusu üzerine, şu yanıtı verdi:
"Hiç hazırlığımız olmayan dönemde Mustafa hoca istifa etti ve o dönemde çok tartışıldığı gibi Vahid hoca ile görüşmemiştik. Ocak ayından sonra dört antrenörle görüştük. Bu konudaki raporlarımı başkana verdim, bu çalışmanın Trabzonspor açısından yedekleme olduğunu söylemek zorundayım. Lucescu da temas kurduğumuz hocalardan biriydi. Belli bir noktaya kadar da geldiğimizi düşündük ama kendisi yurt dışında kontratı olduğunu bize ifade etti ki bu kontrat hala sürüyor. Karar vermemiz gerektiği süre içinde bize net bir cevap vermediği için kapatmak zorunda kaldık. Bugün için Türkiye'ye gelir mi sözünün doğrultusunda hala kontratını bitirir mi, zaman gösterecek." Gürdal, yeni hoca ile Malouda'nın bir araya gelip gelmediği yönündeki soruya ise "Birbirlerini tanıdıklarını düşünüyorum. Malouda'nın durumu hakkında hocaya bilgi verildi. Değerlendirme yapıldı ama bir araya gelmediler" dedi. Mustafa Yumlu'nun ücreti konusunda iyileştirme yapılıp yapılmayacağını sorusu üzerine Gürdal, "Mustafa geçen sene çok iyi performans gösterdi. Hak ettiği kontrat kendisine verilecek" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...