Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Madencilerin çocukları karnelerini aldığı gibi mezara koştu

/ Kaynak: AA
Madencilerin çocukları karnelerini aldığı gibi mezara koştu

YAŞAM Haberleri  / AA

Şehit çocuklarının buruk karne sevinci. Soma'daki maden şehitlerinin çocukları, karnelerini aldıkları gibi mezara koştu.

Soma'daki faciada yaşamını yitiren maden işçilerinin çocukları bugün buruk bir karne sevinci yaşadı. Sabah karnelerini alan çocuklar, başarılarını babalarına göstermek üzere kabristanlığa akın etti.Her gün çok sayıda ziyaretçinin şehitlerin ruhuna dua etmek için geldiği Soma Mezarlığı'nda bugün ayrı bir yoğunluk dikkati çekiyor. Faciada yaşamını yitiren Somalı 189 madencinin anasınıfından liseye kadar çeşitli okullarda eğitim gören 130 çocuğu karnelerini aldı. Okullarda düzenlenen törenler sonrası karnelerini öğretmenlerinden teslim alan çocuklar, aileleriyle mezarlığın yolunu tuttu.Bugün karnesini alan öğrencilerden birisi de faciada yaşamını yitiren Mustafa Korkmaz'ın oğlu Berkay Korkmaz oldu. Facia sonrası madenin önünde eşinin çıkarılmasını bekleyen ve üçüncü günün sonunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın evine dönmesi için zorlukla ikna ettiği Sema Korkmaz, üvey oğlu Berkay Korkmaz ile sabah Avdan İlkokulu'na gitti. 3-B sınıfı öğrencisi Korkmaz, öğretmeninden karnesini aldıktan sonra Avdan Mezarlığı'nda yatan babası Mustafa Korkmaz'a koştu.
Dedesi Orhan Korkmaz ve diğer akrabalarıyla babasının kabri başına gelen Berkay Korkmaz, tüm dersleri 5 olan karnesini babasına okudu. İlk dönemde matematik dersinin 4 olduğunu, bu dönemde ise 5'e çıkardığını söyleyen Korkmaz, karnesini mezarın üzerine koyarak dua etti.
-Oğluna bilgisayar alacaktı
Korkmaz'ın üvey annesi Sema Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada eşi Mustafa'nın oğlunun karnesini gördüğüne çok sevindiğine inandığını söyledi.
Berkay ile özel olarak ilgilendiğini, üçüncü sınıftan itibaren derslerini sıkı tuttuklarını anlatan Korkmaz, şunları kaydetti:
"Berkay çok zeki bir çocuk istediği zaman her şeyi yapabiliyor. Ödevlerini yapmadan dışarı çıkmaz. Bir tek matematik dersimiz kötüydü. Çarpım tablosunu zor ezberledik. Ona oyunlarla öğretmeye çalıştım. Testlerde zaten yanlışlarımız düşmüştü. Mustafa da ilk dönemin sonunda karnede bir tek 4 olduğunu görünce çok sevinmişti. Hatta, bana 'Berkay'ın karnesi çok güzel gelirse ona bilgisayar alacağım. Kredi borçlarımız var. Bilgisayar alamazsak da tablet alırız. Ama ona söyleme. Sürpriz yapacağım' demişti.
Ben de Berkay'a hiç söylememiştim. Ta ki Mustafam şehit olana kadar. Biz birbirimize doyamadık. İnşallah oğlumla birbirimize doyarız. Mustafa'nın emanetini en güzel şekilde yetiştireceğim. Onun okumasını o kadar çok istiyorum ki. Ben okuyamadım, oğlumun okumasını, bir gün doktor, mühendis olmasını istiyorum. Bunun için gerekirse dilenirim, ne gerekirse yaparım. Hiçbir şeyini diğer arkadaşlarından eksik bırakmadan onu okutacağım. O bana Mustafamın emaneti."
Berkay Korkmaz ise okulda en sevdiği dersin Türkçe olduğunu bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğini anlattı. Korkmaz, büyüyünce futbolcu olmak istediğini ifade etti.
Madencilerin çocukları karnelerini aldığı gibi mezara koştu
- "Oğlum da olsaydı"

Merhum madencinin babası Orhan Korkmaz, tüm dersleri pekiyi olan karnenin kendilerini sevindirdiğini belirterek, "Bir yandan sevindim bir yandan üzüldüm. Karnesi çok güzel. Keşke oğlum da olsaydı görseydi o da sevinseydi" dedi.
Gözyaşlarını tutmakta zorluk çeken Korkmaz, torununun başarısının kendilerini mutlu ettiğine işaret ederek, "Torunumun sonuna kadar arkasındayım. Maddi manevi her tür desteği vererek okutmayı düşünüyorum" dedi.
Madencilerin çocukları karnelerini aldığı gibi mezara koştu
-Emine Erdoğan'dan yardım istemişti
Mustafa Korkmaz'ın ilk evliliğinden olan ancak üvey annesi Sema Korkmaz'ın bağrına bastığı Berkay Korkmaz hakkında babasının vefatının ardından öz annesi tarafından velayet davası açılmıştı.
Sema Korkmaz da önceki gün Soma'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'la görüşerek bakanlığın davaya müdahil olmasını istemişti. Bakan İslam'ın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uzmanlarının Korkmaz'ın evine geleceğini belirttiği, talebine olumlu yanıt verdiği ifade edilmişti.
Berkay Korkmaz'ın velayet davasının önümüzdeki günlerde Soma'daki Aile Mahkemesi'nde görüleceği öğrenildi.
Madencilerin çocukları karnelerini aldığı gibi mezara koştu
-3 yaşındaki Eda'nın gözyaşları

İlçede öğrenim gören öğrencilerin geldiği Soma Mezarlığı'nda şehit olan eşi Kader Yıldırım'ın kabrini ziyaret eden Şengül Yıldırım ve 3 yaşındaki çocuğu Eda Yıldırım'ın gözyaşları da görenlerin yüreğini burktu.
Kızıyla birlikte eşinin mezarı başında uzun süre ağlayan Yıldırım, "Buna sebep olanlara Allah cezalarını versin" dedi.
Eda Yıldırım'ın babasının mezarı başındaki fotoğrafına bakarak ağlaması üzerine kabristanı ziyaret eden çok sayıda vatandaşın duygulandığı görüldü.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...