Japon hakem maça damga vurdu!

/ Kaynak: DHA
Japon hakem maça damga vurdu!

SPOR Haberleri  / DHA

2014 Brezilya Dünya Kupası dün akşam oynanan Brezilya-Hırvatistan maçı ile başladı.

Kupanın ev sahibi takımı Brezilya maçı 3-1 kazanırken , karşılaşmanın Japon hakemi Yuichi Nishimura verdiği tartışmalı karar ile maça damgasını vurdu. Özellikle skor 1-1 iken Brezilya lehine verdiği penaltı kararı büyük tartışmalara neden oldu. Maç sonu penaltı ile alakalı konuşun Hırvatistan teknik patronu Niko Kovac "Biz en iyisi eve dönelim" dedi. Niko Kovac " Daha ilk maçtan böyle kararlar alınıyorsa biz hiç oynamayalım eve dönelim.Burada maç öncesi herkes saygıdan bahsediyordu. Ama bugün sahada bize saygı gösteren bir hakem yoktu. Eğer o pozisyon penaltı ise , bizim artık futbol oynamamıza gerek yok. Onun yerine basketbol oynayalım.Bu bir utanç. Bu çok saçma bir karardı bu durum bu şekilde devam ederse bu turnuvayı sirke çevirirler" dedi. nbsp;
Ev sahibi Brezilya'nın teknik adamı Felipe Scolari ise Kovac'ın tam tersine Japon hakem Yuichi Nishimura'yı destekledi. Scolari maç sonu yaptığı açıklamada "Milyonlar görmedi mi penaltıyı ? Hakem bir karar verdi ve artık bunu uzatmaya gerek yok. Bizde hakemin verdiği karara uymak düştü.Bende hakemin verdiği penaltı kararını doğru buluyorum. Maçtan sonra 10 kere izledim ve sence penaltıydı" ifadelerini kullandı.


DÜNYA KUPASI AÇILIŞ MAÇINDA İLKLERDE YAŞANDI
Dün gece oynanan 2014 Dünya Kupası açılış maçında bazı ilklerde yaşandı. Karşılaşmanın 11. dakikasında Hırvatistan'ı, Brezilya karşısında 1-0 öne geçiren golü kendi kalesine atan Marcelo , Dünya Kupaları tarihinde ilk defa açılış maçında atılan ilk gol kendi kalesine atılmış şeklinde oldu. Ayrıca Marcelo Dünya Kupası'nda Brezilya adına ilk defa kendi kalesine gol atan oyuncuda oldu. Dün gece oynanan maçın attığı 2 gol ile yıldızı olan 22 yaşında ki Neymar Dünya Kupalarının tek maçta 2 gol atan en genç ikinci ismi oldu. Birinci isim ise 1966 Dünya Kupası'nda Sovyet Milli Takımı oyuncusu 21 yaşındaki Valeriy Porkuyan'dı.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...