Sistani emri verdi, IŞİD'e karşı cihad çağrısı

/ Kaynak: AA
Sistani emri verdi, IŞİD'e karşı cihad çağrısı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Irak'ta Şiilerin lideri Sistani emretti, IŞİD örgütüne karşı halka mücadele çağrısı yaptı.Ali Hüseyin Sistani, IŞİD'e karşı cihad çağrısı

Irak'ta Şiilerin en önemli dini lideri Ali Hüseyin Sistani, IŞİD örgütüne karşı halka mücadele çağrısı yaptı. Şiiler tarafından "dini merci" kabul edilen Ayetullah Ali Sistani, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı cihad emri verdi.Irak Şiileri tarafından en yüksek 'dini merci' olarak kabul edilen Ayetullah Ali Sistani, Irak'ta bulunan vatandaşlara silahlanmalarını ve güvenlik güçlerine de katılarak Irak ve Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı cihad etme çağrısı yaptı. Cuma hutbesinde cemaate seslenen Ali Sistani, Irak'ta yaşanan gelişmeleri çok tehlikeli olarak niteledi ve halktan IŞİD tehlikesine karşı vatani ve dini sorumluluklarını yerine getirmesini istedi. Teröristlerin sadece Selahaddin, Musul veya Ninova değil aynı zamanda Bağdat, Necef ve Kerbela'yı da ele geçirme amacı taşıdığını söyleyen lider tüm Iraklıların IŞİD'le savaşması gerektiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...