Soma faciasında ölen madencilerin yakınlarına ne kadar ödenecek?

/ Kaynak: AA
Soma faciasında ölen madencilerin yakınlarına ne kadar ödenecek?

YAŞAM Haberleri  / AA

Soma Kaymakamı, faciada hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ödenecek maaşların çalışırken aldıkları ücretten daha düşük olmayacağını söyledi.

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, faciada hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ödenecek maaşların çalışırken aldıkları ücretten daha düşük olmayacağını söyledi.Atçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, faciada yaşamını yitiren madencilerin yakınlarına maaş bağlanmasıyla ilgili işlemlerin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) görevlilerinin bu konuda ciddi ve hızlı bir çalışma yürüttüğünü, bütün mağdur ailelere evraklarının dağıtıldığını aktaran Atçı, şunları kaydetti: "Ailelere maaşları bağlandı. Hak sahipleri rahat olsun ödenecek maaş hiçbirisinin çalışırken aldığı maaştan daha düşük olmayacak. Sadece 67 madencimizin günlerinde eksiklik vardı. Yasal sorun vardı, şimdi TBMM'de gündemde bir yasa var. Bu çalışma tamamlandıktan sonra 67 vatandaşımıza da hiçbir sorun olmadan maaşları bağlanmış olacak.'' Kaymakam Atçı, maaşların hak sahiplerinin banka hesaplarına aktarılacağını bildirdi.
nbsp;

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...