18 IŞİD militanı öldürüldü

18 IŞİD militanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri

Irak ordusunun Diyala vilayetindeki operasyonlarında, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarından 18 kişi öldürüldü.

Irak ordusu Dicle Operasyon Birliği Komutanı Korgeneral Abdulemir ez-Zeydi, yaptığı açıklamada güvenlik güçlerinin operasyonuyla Mikdadiye'de 6, El-Azim ve Celevla kasabaları civarında da 12 IŞİD militanının etkisiz hale getirildiğini belirtti.
Militanların kullandığı 5 aracın imha edildiğini aktaran Zeydi, Diyala'ya bağlı söz konusu kasabaların IŞİD kontrolünde olduğuna dair iddiaları reddederek, "Bu bölgede gerçekleştirdiğimiz operasyonlarda onlarca militanı öldürdük ve bunlardan 18'inin cesetlerini bulduk" ifadelerini kullandı. Bir süredir çatışmaların yaşandığı Irak'ta, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin, ülkenin en büyük kentlerinden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'in yanı sıra bölgedeki kimi yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...