Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Rehin vatandaşlarımız için her türlü planlar hazır'

/ Kaynak: İHA
'Rehin vatandaşlarımız için her türlü planlar hazır'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Şahin, Musul'da IŞİD tarafından rehin tutulan konsolosluk görevlileri ve vatandaşlar için hükümetin masada her türlü planının hazır olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Musul'da IŞİD tarafından rehin tutulan konsolosluk görevlileri ve vatandaşlar için hükümetin masada her türlü planının hazır olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük'te Ovacıklar Derneği'nin düzenlediği etkinlikte gazetecilerin sorularını cevapladı. Musul'da yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Şahin, oradaki konsolosluk görevlileri ve vatandaşların sağ salim kendilerine en ufak bir zarar gelmeden Türkiye'ye gelmelerini temin edecek bir politika izlediklerini söyledi. Rehin tutulanların sağ salim alınması için Bağdat yönetimi ile temas halinde olduklarını ifade eden Şahin, "Bunu görüşmeler yoluyla, karşılıklı temaslar halinde Bağdat yönetimi ile ve orada temas kurulacak noktalarla temas kurarak vatandaşlarımızı ülkeye getirmek için gayret ediyoruz. Oradaki vatandaşlarımızın hiçbirine zarar gelmeden Türkiye'ye getirileceklerine inanıyorum. Hiçbir endişeye mahal yok. Ama maalesef Irak'ta olup bitenler çerçevesinde görünen o ki Irak'ın süratle bölünmeye doğru gittiğini gösteriyor. Irak Şii, Sünni, Arap ve Kürt bölgesi olmak üzere bölünmeye doğru gidiyor. Türkiye olarak Irak'ın her zaman toprak bütünlüğünü ve birliğini savunmuş olan komşu ve kardeş bir ülkeyiz. Bu gelişmelerden rahatsızlık duyuyoruz. Tabi komşu ülkede olup bitenlere müdahale edip, onun yönünü değiştirme gibi bir görevimiz yok. Çünkü başka bir ülkenin içinde meydana gelen gelişmelere müdahil olmamız mümkün değil. Konu vatandaşlarımızı ilgilendiriyorsa, onlarla ilgili ne yapılması gerekiyorsa yapılıyor" dedi.

"TÜRKİYE'NİN KENDİLERİNİ MUHATAP ALMASINI İSTİYORLAR"

Bu noktada olumlu bir sonuç alınmadığı takdirde ne tür bir plan olduğu sorusuna ise Şahin, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bu konu ilgili masasında her türlü ihtimal vardır. Benim kişisel gözlemim pek yakın bir zaman, bir iki gün içersinde vatandaşlarımızın sağ salim ülkeye dönecekleri şeklindedir. Bu vatandaşlarımız ve konsolosluk görevlilerimizi ellerinde tutan kişiler Türkiye'nin kendilerini muhatap almasını istiyor. Türkiye ile doğrudan temas kurmak istiyorlar. Buradan kaynaklanan bir durumu yaşadığımız kanaatindeyim. Irak'ın toprak bütünlüğünü savunuyoruz ve muhatabımız Bağdat yönetimidir. Bunun dışında başkalarını orada meşru bir yönetim olarak tanımamız mümkün değildir" cevabını verdi.

Şahin, hem Suriye hem de Irak'ta önümüzdeki günlerde o ülkelerin vatandaşlarını ve bölgemizi son derece rahatsız edecek gelişmeler olacağını da belirterek, "Bölünmeye kadar gidecek bir takım gelişmeler yaşanacaktır. O ülkede yaşayan kişileri ve yöneticileri bu konuda ülkelerinin toprak bütünlüğünü koruyacak bir hassasiyet göstermelerini temenni ederim" dedi.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine Suriye ve Irak'ta yeni bir ülke ortaya çıkmasının söz konusu olup olmadığı sorusuna ise Şahin, "Böyle bir şeyi temenni etmiyoruz ama onu amaçladıkları görülüyor" cevabını verdi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...