Arınç: 'Aday belli açıklama haziran sonu'

Arınç: 'Aday belli açıklama haziran sonu'

Politika Haberleri

'Cumhurbaşkanı adayımızı açıklamak çok basit, bu noktada karar vermiş gibiyiz. Önemli olan muhalefetin adayının kim olacağıdır'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, televizyon kanallarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Musul'da kaçırılan konsolosluk çalışanlarının da aralarında bulunduğu Türk vatandaşlarının durumuna ilişkin olumlu gelişmeler yaşandığını belirten Arınç, "Ümit ediyorum ki çok kısa bir zaman içinde hayırlı bir haber alacağız. Ama kırılganlık devam edebilir" dedi. IŞİD'in faaliyetlerinden Türkiye'nin hedef olarak görülmediğinin ortada olduğunu söyleyen Bülent Arınç, "Şüphesiz Konsolosluğumuz Türkiye toprağıdır, orada Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağı vardır, içindekiler yurttaşlarımızdır ama konsolosluğa yapılan saldırı ve oradakilerin rehin alınması elbette bunun Türkiye'ye yönelik ayrıca bir anlamı olduğunu göstermez" ifadelerini kullandı. Köşk seçimi sürecine değinen Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti içinde yapılan kulisleri de eleştirerek şunları söyledi: "Çok gıybet yapıyorlar, çok dedikodu yapıyorlar. Tavsiyem; Bu işlere fazla karışmayın. TBMM 1 Temmuz'da tatile girecek. Adaylık için 29 Haziran'da başlayacak müracaatlar 3 Temmuz'da sona erecek. AK Parti adayını açıklamakta acele etmedi. Mayıs ortaları, sonu derken şimdi neredeyse 29 Haziran'a doğru bir süreç içinde adaylık açıklaması yapılabilecek. İstişare sürecimizi neredeyse tamamladık. Ramazanın ilk günü aday açıklanacak gibi, bunda da bir hayır vardır. Açıklamak çok basit, artık bu noktada karar vermiş gibiyiz. Önemli olan muhalefetin adayının kim olacağıdır. Çatıda bir aday arayışlarını sürdürüyorlar. Bunu anlayışla karşılamak lazım. Hiçbir şekilde başbakan olma niyetim yok, hesabını yapmam. 40 senelik siyasi hayatımda tek istediğim oldu 'Meclis Başkanı olacağım' dedim, oldum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...