İran'dan bir Irak açıklaması daha

/ Kaynak: İHA
İran'dan bir Irak açıklaması daha

DÜNYA Haberleri  / İHA

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Irak Hükümetine uluslararası hukuk çerçevesinde ülkedeki silahlı gruplara karşı savaşta yardıma hazır olduklarını ifade etti.

Ruhani devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Bağdat'tan yardım talebi gelmemesine karşın ülkeye yardıma hazır olduklarını kaydederek ülkelerinin bu tarz şiddet olaylarını hoş karşılamadığını belirtti. Irak'ta yapılan son seçimlerin ülkedeki teröre karşı bir yanıt olduğunu vurgulayan Ruhani, terörizmin demokrasiye tahammül edemediğini belirtti. Irak'ta yaşanan şiddeti engellemek için yeterli güçleri olduğunu kaydeden Ruhani, Ortadoğu'da hızla büyüyen terörizmin bir an önce durdurulması gerektiğini ifade etti.

Batı ile yapılan nükleer anlaşmalar hakkında da konuşan Ruhani, büyük ihtimalle 20 Temmuz'da nükleer anlaşmazlığı sona erdirmek konusunda anlaşmaların imzalanacağını kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...