Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Varisler hamilelikten önce tedavi edilmeli

Varisler hamilelikten önce tedavi edilmeli

SAĞLIK Haberleri

Hormonlardaki değişiklikler ve bebeğin verdiği ağırlıkla bacak damarlarına daha fazla yük binmesi, hamilelerde daha sık varis görülmesine neden olur.

Hamilelik döneminde bebeğin anne rahminde ana toplardamara baskı yapması sebebiyle arttığını söyleyen Türkiye Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cafer Abbasoğlu, "Eğer bir anne adayında varis varsa hamile kalmadan önce muhakkak tedavi olması gerekiyor. Çünkü hamilelikte bu genişlemiş damarlar daha da fazla genişliyor. Özellikle anne adayı güneş banyosu yaptığı zaman veya fazla ayakta durduğu zaman genişlemiş damarların içinde kanın göllenip pıhtılaşması hayati tehlikelere yol açabilir ve bebeğe de önemli zarar verir" dedi.
SPORLA ENGELLENEBİLİR
Bir anne adayı eğer daha önce nbsp;ayak damarlarına ilişkin bir pıhtılaşma bozukluğu geçirmişse hamile kalmadan önce bu hastalıklarıyla ilgili olarak da muhakkak tedavi olması gerektiğini hatırlatan Dr. Abbasoğlu, "Hamilelik sırasında varis oluşumunu engellemek için yürüyüşler, pasif jimnastik, yüzme, spor nbsp;özellikle önerilir. Hamilelere özel varis çorapları, basıncı doktor tarafından belirlenmek kaydıyla tavsiye edilir" diye konuştu.
Ziyneti Kocabıyık / TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...