Fenerbahçe zafere koşuyor: 76-63

Fenerbahçe zafere koşuyor: 76-63

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Ülker avantajı kaçırmadı, Galatasaray'ı farklı devirerek seride 3-2 öne geçti.

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 5. maçında F.Bahçe Ülker sahasında G.Saray Liv Hospital'ı 76-63'lük skorla mağlup ederek seride 3-2 öne geçti ve şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj yakaladı. F.Bahçe karşılaşmaya taraftarının da müthiş desteğini arkasına alarak çok hızlı başladı. 14-0'lık seri yakalayan sarı-lacivertliler ilk çeyreği 26-11 önde geçti. F.Bahçe Ülker'in bariz üstünlüğü ikinci çeyrekte de sürdü ve fark giderek açıldı. Savunmada ortayı iyi kapatan ve uzunlarıyla da skor üreten sarı-lacivertliler soyunma odasına 24 sayı farkla girdi: 45-21. G.Saray üçüncü çeyrekte 25-15'lik üstünlük kurmasına rağmen F.Bahçe Ülker son çeyreğe 60-46 önde başladı. Final bölümünde F.Bahçe Ülker'in hücumdaki durgunluğu devam edince ilk iki dakika içinde fark 10 sayıya (60-50) düştü. Son 8 dakikada sarı-lacivertliler yeniden savunma konsantrasyonuna döndü ve set hücumlarını uzun oynayarak farkı yeniden açmaya başladı. Son dakikaları yedeklerle oynayan F.Bahçe salondan 76-63 galip ayrıldı. Seride 6. maç Pazartesi günü G.Saray'ın ev sahipliğinde Abdi İpekçi'de oynanacak. F.Bahçe Ülker bu maçı da kazanırsa şampiyon olacak.

Obradovic tribünde
Serinin dördüncü maçında iki teknik faulle diskalifiye olan ve kurallar gereği bir sonraki maça çıkamayan Fenerbahçe Ülker koçu Zeljko Obradovic karşılaşmayı taraftarların arasında izledi. Maçın başlarında oldukça heyecanlı gözüken ve sesini oyuncularına duyurmaya çalışan Obradovic, farkın açılmasıyla karşılaşmayı daha rahat izlemeye başladı. nbsp;

SALON: Ülker Arena
HAKEMLER: Engin Kennerman, Engin Moğulkoç, Zafer Yılmaz

F.BAHÇE ÜLKER nbsp;76
McCalebb (13s, 4r, 5a), Ömer (4s), Kleiza (9s, 7r), Oğuz (12s, 4r), Zoric (12s), Bogdanovic (14s), Emir (12s, 11r, 3a)




G.SARAY LH nbsp;63
Erceg (6s, 3r), Göksenin (3s), Markoishvili (9s), Engin (1s), Cenk (16s), Furkan (4s, 9r), Bonsu (3s, 3r), Arroyo (8s, 6a), Ersin (7s, 4r)
İLK YARI: 45-21 (F.Bahçe lehine)
PERİYOTLAR: 26-11, 19-10, 15-25, 16-17



Ataman'a polis şapkası
Karşılaşma sonunda Fenerbahçeli taraftarlar Ergin Ataman'a yabancı maddeler fırlattı. Tünele yaklaşırken atılan maddeler üzerineAtaman orta sahaya geriledi ve Mirsad Türkcan tarafından korumaya alındı. Bu sırada bir polis kepini Ataman'a verdi ve Galatasaray koçu sahayı polislerin korumasında şapka ile terk etti. Bu arada Mirsan Türkcan taraftarlara çok sert bir şekilde tepki gösterdi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...