Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yağ düşmanı besinler

Yağ düşmanı besinler

SAĞLIK Haberleri

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için besinlerin içerikleri büyük önem taşıyor.

Bazı gıdalar kilo alımını artırırken bazıları yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeye katkı sağlıyor. Acıbadem Bakırköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Olcay Barış, yağ yaktıran besinler hakkında bilgi verdi:

1 SÜT ÜRÜNLERİ nbsp;

Kalsiyum kaynağı olan süt ürünleri yağ yakıcı besinlerin başında geliyor. Az yağlı süt, yoğurt ve ayran yağ yakımını yükseltiyor. Bu yüzden süt grubu besinlerden günde iki porsiyon tüketin.

2 ÜZÜM

Özellikle kırmızı üzüm, dut ve yerfıstığında bulunan antioksidan özelliği olan resveratrol maddesi, yağın çözülmesini sağlıyor. Bu nedenle diyet yapanların günde 1 yemek kaşığı bu tür gıdaları tüketmeleri öneriliyor.

3 HİNDİBA

Hindiba içinde damarlara pozitif etkisi bulunan ve hazmı kolaylaştıran çok özel keskin maddeler barındırıyor. Bu iki madde, vücuttaki asitlerin atılımında ve metabolizmanın düzenli çalışmasında önemli bir görev

4 KIRMIZI BİBER

Kırmızı biber vücut ısısını artırarak yağ yakımını hızlandırıyor. İçindeki acı madde, kan dolaşımını hızlandırarak vücut ısısını arttırıyor. Vücut ısısı artınca, yağ yakımı da hızlanıyor.

5 KETEN TOHUMU

Keten tohumu, menopoz sonrası kadınlarda vücut yağlarının ve kilolarının azalmasını sağlıyor. Her gün kahvaltılık tahılınıza, yoğurdunuza ya da salata sosunuza bir yemek kaşığı keten tohumu ekleyebilirsiniz.

6 LİFLİ GIDALAR

Lifli gıdalar vücutta yağ tutulmasını engelliyor. Marul, domates, ıspanak gibi sebze ve meyvelerde bolca bulunan lif, tokluk hissini artırdığı için vücutta fazla yağ tutulmasını engelliyor.

7 MAYDANOZ

Elma, soğan, kiraz, yabanmersini, pırasa, lahana, brokoli,domates, maydanoz, vişne, erik, ıspanak, yeşil çay ve turunçgillerde bulunan flavonoidlerin yağ yakma etkisi bulunuyor. Ayrıca bağışıklık sistemini koruyarak C vitamini emilimini arttırıyorlar. yeterlidir.

8 KURUYEMİŞ nbsp;

Ceviz, badem ve fındık insulin direncini artırıyor. İçerdiği iyi yağlar, lif ve protein, kilo vermeye yardımcı oluyor. Yüksek lif oranları sayesinde bağırsak hareketlerini de artırıyorlar. Günde 10 adet fındık, 6-8 adet badem veya 2 adet ceviz tüketmek yeterlidir.

9 YEŞİL ÇAY

Sağlık deposu olan yeşilçay; içerdiği katesin metabolizmayı ve karaciğerin yaktığı yağ oranını hızlandırıyor. Günde 2-3 bardak yeşil çay içebilirsiniz.

TAKVİM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...