Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye büyük tepki!

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye büyük tepki!

SPOR Haberleri

Galatasaray yöneticileri Fenerbahçe ile Üker Sports Arena'da oynanan mücadeleden sonra bir basın toplantısı düzenlendi

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyeleri Sedat Doğan ile birlikte Mehmet Karlı, Fenerbahçe ile Ülker Sports Arena'daki mücadeleden sonra bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı, Ülker Sports Arena'da oynanan 5. maçtaki olayların gösterimi ile başladı. Video klip, "Soruyoruz, Tüm bu rezalete tanık olan TBF ne yapacak?" sorusuyla sona erdi. nbsp;


İşte Sedat Doğan'ın açıklamaları; "Fenerbahçe Spor Kulübü, geçen hafta bu maçta görev yapacak olan 1 hakemi eleştirdi, diğer 1 hakemi de eleştirmedi. Bu eleştirmeyen 'değerli' hakemin neler yaptığı da ortada. Bu değerli hakemin 'tapelerde' Fenerbahçeli yöneticiler ile neler konuştukları da ortada. (Galatasaray TV, bu açıklamaların ardından hakem hatalarının yer aldığı bir video yayınladı)"


"AYNI F.BAHÇELİ KİŞİLER KAOSA SÜRÜKLÜYOR"
"Sorgulanacak çok şey var, dün bir algı yönetiminin bir sonucudur. Yayıncı kuruluşa yapılan bir baskı vardı, kameraların yerleri değiştirildi. Sahaya seyirci almak değil her şeyi yaptılar. Güvenlik kurulu toplantısı kararlarına rağmen bize çok yakışıksız şeyler yapıldı. Protokol tribününde oturacak isimler bellidir, Ülker grubu yetkilileri bize gerekli yardımı yapmak için elinden geleni yaptı. Biz kendi sahamızda onlar ile yan yana oturduk. Seri 2-2'ye geldikten sonra yıllar önce Efes maçında olduğu gibi yine aynı Fenerbahçeli kişiler ortaya çıkarak ortamı kaosu sürükledi. Basketbol federasyonu da buna çanak tuttu."


"TÜRK BAYRAĞINI TEMSİL EDEN BİR İSME KÜFÜR..."
"Bize bir loca gösterildi, oraya gittik, o loca da TBF'ye aitmiş ve bizi çıkartmak istediler, seyircilerin arasına girdik. TBF'nin locasının tamamı Fenerbahçe forması giyen isimlerden oluşuyordu. Sayın Turgay Demirel, siz görevinizi yapmıyorsunuz. Hakem hataları var, anonslar konusu tam bir skandal. nbsp;Bizim antrenörümüze küfür edilirken sustunuz. Bu adam sizin milli takımınızın teknik direktörü. Türk bayrağını temsil eden bir isme küfür edilirken siz hiçbir önlem almıyorsunuz. Maçtan önce de maçtan sonra da saldırılar oldu"


KARLI: "HUKUKA DAYALI KAYGILARIMIZ VAR"
Galatasaray Spor Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karlı, 5. maçtan sonra yaşanan olaylar ile ilgili görüşlerini dile getirdi; "Basketbol özelinde hukuka dayalı kaygılarımız var. Türkiye zor günlerden geçiyor, her yerde şiddet var. Spor camiası da bu şiddetin yaşandığı en önemli mecralardan biri. Şiddete çözüm getirmenin en önemli yolu hukuktur. Hukukun uygulanmadığı yerde önlem alamazsınız. Adalet çöktü, Osmanlı çöktü, bizim temelimiz de adalet, hukuk olmak zorunda. TBF'den herhangi bir ayrıcalıklı muammele beklemiyoruz, sadece hukuka uygun davranmasını istiyoruz"


CİBARA: "ŞİDDETE, TERÖRE, KÜFRE KARŞIYIZ"
Galatasaray yöneticisi Mehmet Cibara, basın toplantısında son olarak sözü alan isim oldu; "Şubat 2014'de Divan Kurulu toplantısında bu konunun buralara geleceğini söyledik, uyardık. Burada sportif başarı ya da başarısızlık önemli değil. Geçen yıldan bu yana en başarılı amatör sporlar dönemini geçirdik. Biz, şiddete, teröre, küfre karşıyız. Bunun için de tüm yetkililer gereğini yapsın, kanunları uygulasın. Bu iş çok kötüye gidiyor, biz her türlü işbirliğine hazırız."


"F.BAHÇE'NİN SAHASININ KAPANMASINI BEKLİYORUZ"
Galatasaray yöneticisi Sedat Doğan, toplantının sonunda yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin sahasının kapatılmasını istediklerini dile getirdi; nbsp;"Biz son topa kadar mücadele edeceğiz, hukuki çerçevede ne gerekiyorsa yapacağız. Gerekise federasyonu da yeneceğiz. 6222'yi mi kullanırsınız, şiddet yasasını mı kullanırsanız artık, ne kullanılıyorsa kullanılsın ama bu iş çözülsün, başı ne zaman dara gelirse gelsin bu işi yapanlar bellidir, bunlar elemine edilmesi lazım. Bizim sahamızda olan olaylar karşısında sahamız kapandıysa şimdi Fenerbahçe'nin de sahasının kapanması lazım, bunu bekliyoruz"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...