BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Potansiyel şişmanlar

Potansiyel şişmanlar

Sağlık uzmanları, fast food gıdalar ve yağ içeriği yüksek besinler yüzünden çocukların büyüyünce obezite (şişmanlık), osteoporoz, şeker, kalp-damar gibi hastalıklara çok kolay yakalandıkları uyarısını yaptı.



SAMSUN - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi, Beslenme Uzmanı Doç. Dr. Funda Elmacıoğlu, “Fast food’la beslenen çocuklar ileri yaşların potansiyel kalp-damar, obezite, şeker, osteoporoz hastaları olacak” dedi. Toplumda sağlıklı beslenme hakkında çok şey söylendiğini, ancak sağlıklı beslenmenin yeteri kadar bilinmediğini belirten Elmacıoğlu, özellikle çocukların sağlıklı beslenmelerine önem verilmesi gerektiğini kaydetti. Elmacıoğlu, günümüzde okul çağındaki çocukların festfud ve gıda sanayinin ürettiği yağ içeriği yüksek besinler tükettiğini ve bu tür beslenen çocukların geleceğin potansiyel kalp damar, obezite, şeker, osteoporoz hastaları olacağını söyledi. Ekmek zararlı değil Elmacıoğlu, toplumda yaygın olan ‘çok ekmek yiyen aptal olur’ inanışının yanlış olduğunu da ifade ederek, çocukların çok ekmek tüketmelerinden değil, festfud tüketmelerinden korkulması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: Anneler çocuklarına beslenme çantası hazırlıyor. `İçine ne koyuyorsunuz` diye sorduğumuzda hazır meyve suyu, krakerler, hazır kekler koyduklarını söylüyorlar. Sağlıklı beslenme bu değildir. Şehirdeki çocuklarımız festfudla yağ oranı yüksek gıdalarla besleniyor, servisle okullarına gidip geliyor ve beden eğitimi derslerinde çoğu zaman sınıfta oturuyorlar. Bu açıdan şehirde yaşayan çocuklarımız köyde yaşayanlardan daha şanssız. Çocukların sağlıklı beslenmelerinin yanında bol bol hareket etmeleri gerekiyor.”
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT