Musul'da internet kesildi

/ Kaynak: AA
Musul'da internet kesildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın başkenti Bağdat'ta sosyal paylaşım sitelerinin kapatılmasından sonra Musul kenti ve çevresinde internetin kesildiği iddia edildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Musul ve çevre kentlerinde sabah saatlerinden itibaren internet bağlantısı kesildi. Bağlantının Bağdat hükümeti tarafından kesildiği öne sürülüyor.

İletişim Bakanlığı, dün internet sağlayıcı şirketlerden Bağdat'ta sosyal paylaşım sitelerine erişimi engellemesi talimatını göndermişti.

Bağdat'taki birçok bölge sakini de herhangi bir uyarı yapılmaksızın, dün "Facebook", "Twitter" ve "Youtube"a erişimin engellendiğini belirtti.

Öte yandan Irak'taki Shafaq News haber ajansının bazı kaynaklara dayandırdığı haberinde, sosyal paylaşım sitesi Twitter şirketinin, IŞİD'e ait twitter hesaplarını kapattığını belirtti.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün sözcüsü olduğu belirtilen Ebu Muhammed el-Adnani, daha önce Youtube'da yayınlanan görüntü kaydında, örgüt militanlarına, başkent Bağdat, Kerbela ve Necef kentlerine doğru ilerleme emri vermişti.

Bir süredir çatışmaların yaşandığı Irak'ta, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin, en büyük kentlerden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'in yanı sıra bölgedeki bazı yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...