Sevindiren haber! O işçiler yurda döndü

/ Kaynak: AA
Sevindiren haber! O işçiler yurda döndü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanlığı, Necef'te bulunan 113 Türk işçisinin ilgili şirket tarafından kiralanan uçakla Türkiye'ye getirildiğini bildirildi.

Bakanlık, Irak makamlarından gerekli iniş izni alındığı, işçilerden 60'ının vize süresini geçirmesi nedeniyle ödenmesi gereken cezanın ise Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığının girişimleri neticesinde istisnai olarak kaldırılarak, işçilerin Türkiye'ye getirildiklerini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Irak'ta güvenlik durumunda herhangi bir düzelme sağlanmadığı, Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar ve Bağdat vilayetleri başta olmak üzere ülkenin pek çok bölgesinde değişik boyutlarda çatışmalar yaşandığı ve çok hızlı şekilde değişim gösterebilen sahadaki durumda çatışmaların oldukça hızlı şekilde yayılabildiği belirtildi.

Bu çerçevede, Dışişleri Bakanlığının 13 Haziran tarihli güvenlik duyurusunda yer alan unsurların geçerliliğini koruduğu, gerekli görüldüğü takdirde ise yeni duyurular yapılabileceği kaydedildi. Açıklamada, Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar ve Bağdat'ta bulunan Türk vatandaşlarının can güvenlikleri bakımından her koşulda müteyakkız bulunarak, mümkün olan en kısa sürede bu vilayetlerden ayrılmaları ve bu vilayetlere seyahat etmekten kaçınmaları kuvvetle tavsiye edildi.

Ülkeden havayoluyla ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının mağduriyetlerinin önlenmesi için THY'nin, ülkede resmi tatil olan bugün (14 Haziran) de çalışmalarını sürdürdüğü, THY açıklamasında ayrıca, Bağdat, Basra, Necef, Süleymaniye ve Erbil Havalimanı'ndan da tarifeli uçuşların devam ettiği bilgisine yer verildiği hatırlatıldı.

Açıklamada "Irak'ta 11 Haziran tarihinden bu yana alıkonulan Musul Başkonsolosluğumuz personeli ve Musul'un Geyara ilçesinde tutulan 31 şoförden oluşan vatandaşlarımızın ülkemize en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli tüm çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir" denildi.

Dışişleri Bakanlığının faaliyetine devam eden ve ilgili diğer kurum personelinin de hizmet verdiği Kriz Merkezi'nin, Irak'taki durum ve bu ülkedeki Türk vatandaşları hakkında Dışişleri Bakanlığına iletilen tüm soru ve talepleri eldeki bilgiler ışığında cevaplandıracağı ve Konsolosluk Çağrı Merkezlerine yapılan başvuruların da eşzamanlı olarak Kriz Merkezi'ne yönlendirileceği hatırlatıldı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...