Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Salahaddin vilayetindeki birçok bölge IŞİD'ten geri alındı

/ Kaynak: AA
Salahaddin vilayetindeki birçok bölge IŞİD'ten geri alındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Tümgeneral Kasım Ata, Salahaddin vilayetinin kuzeydeki bölgelerinin büyük çoğunluğunu IŞİD'den geri aldıklarını söyledi.

Irak'ta Başbakan Nuri el-Maliki'nin sözcüsü Tümgeneral Kasım Ata, Salahaddin vilayetinin kuzeydeki bölgelerinin büyük çoğunluğunu IŞİD'den geri aldıklarını söyledi.

Irak'ta Başbakanı Nuri el-Maliki'nin sözcüsü Tümgeneral Kasım Ata, Salahaddin vilayetinin kuzeydeki bölgelerinin büyük çoğunluğunu Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünden geri aldıklarını söyledi.

Başkent Bağdat'ta basın toplantısı düzenleyen Ata, "Ordu, aralarında Beci, Beled, Ed-Decil ve El-İshaki'nin de bulunduğu Salahaddin vilayetindeki bölgelerin büyük çoğunluğunun kontrolünü IŞİD'ten geri aldı" dedi.

Ata, Ninova'da hala askeri birliklerin bulunduğunu ve çekilen askerlerden bazı birliklerin yeniden organize edilerek bu kuvvetlere destek güç gönderilmeye çalışıldığını ifade etti.

Bir süredir çatışmaların yaşandığı Irak'ta, IŞİD militanları ve bazı silahlı grupların, en büyük kentlerden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'in yanı sıra bölgedeki bazı yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...